Uncategorized

18 jul t/m 30 aug 2020 | Stadscamping RAUM

Deze zomer zal voor de meeste mensen anders dan andere jaren zijn. In plaats van reizen naar het buitenland, kies je misschien liever voor
kamperen in eigen huis en op avontuur in eigen wijk en stad. Dat kan vanaf vrijdag 17 juli t/m 30 augustus bij stadscamping RAUM op het Berlijnplein!

Vakantie vier je thuis of op stadscamping RAUM
Alle ingrediënten komen hier samen voor een vakantie in eigen land. Spelen, ontdekken en elkaar ontmoeten doe je deze zomer online, thuis en waar mogelijk – binnen de geldende coronamaatregelen – ook bij stadscamping RAUM. Je tent staat thuis, bij RAUM kan je speelgoed lenen, nieuw terrein ontdekken, een heuvel beklimmen, spelletjes doen, live muziek luisteren en je stadsburen ontmoeten. Kom ook vakantie vieren in eigen stad!

Alvast wat tips
* Bouw je eigen slaapplek
Thuiskamperen klinkt uitdagend – maar hoe pak je dit aan? Je begint natuurlijk met het bouwen van je eigen slaapplek! Maak binnenshuis een eigen hut van lakens. Onder de tafel, tussen een paar stoelen of in een grote kast. Je kan natuurlijk ook een echte tent opzetten in je woonkamer of tuin. Pop-up tentjes hiervoor zeer geschikt. Makkelijk op te zetten, compact en lichtgewicht dus ook goed te gebruiken als bijzet-tentje op de camping of om mee te nemen in je rugzak.
* Maak je eigen kampvuur
Voordat je gaat slapen ga je natuurlijk eerst nog even bij het kampvuur zitten om spannende verhalen te delen. Slaap je in huis? Gebruik dan een campinglantaarn. Naast helderwit licht hebben deze lantaarns vaak een kampvuurstand. Slaap je in de tuin? Dan kan je een vuurtje
maken. Een vuurschaal biedt de uitkomst. Boven het vuur pof je je eigen popcorn, rooster je marshmallows of bak je eigen brood.
* Campingtijd is lees- en luistertijd
Als je gaat kamperen, is de kans groot dat je ook nadenkt over welk boek je dit jaar wilt uitlezen. Ook podcasts zijn een fijne uitkomst. Download een podcast-app en droom even weg met de beste verhalen, gewoon vanuit je luie stoel. Luister via podcast Ansicht (op Spotify en iTunes) naar een serie inspirerende verhalen over de toekomst van de stad. Elk verhaal duurt ongeveer tien minuten. Hoe denk jij dat het stadsleven er in 2050 uit zal zien?
* Leer je buren kennen
Het leuke van de camping is dat je op allerlei onverwachte momenten nieuwe mensen kunt ontmoeten. Tijdens de afwas, in het toiletgebouw of omdat je samen aan de campingbingo meedoet. Nu dat even niet kan, dagen we je deze vakantie uit om jouw buren te leren kennen. Hoe doe je dat? Heel eenvoudig. Ga, net als op de camping, eens langs bij die buren die je nog niet hebt ontmoet of waar je weinig contact mee hebt. Nodig ze uit voor een kopje koffie of een potje weerwolven bij het kampvuur. Ook bij je buren kan je samen afwassen of ga samen op ontdekkingstocht in de stad! Wist je dat er bijvoorbeeld ook een speciale website is om dichtstbijzijnde pingpongtafel te vinden? Neem een kijkje op www.pingpongtafel.nl

Meer weten? Kijk op raumutrecht.nl/event/camping-raum