Uncategorized

14 t/m 20 sept | Global goals scheurkalender in Leidsche Rijn

Er is een hele grote scheurkalender gemaakt met enorme met de hand gemaakte kalenderpagina’s. De kalender reist in de maand september per fiets door de stad en komt ook door Leidsche Rijn.

Op reis door Utrecht
Ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van de Global Goals reizen Eva en Sanne in september met een 1,5 meter grote scheurkalender door Utrecht. Op de kalender zie je iedere dag een ander duurzaam en sociaal Utrechts initiatief dat te maken heeft met één van de Global Goals.

Wat staat er op?
De Global Goals zijn de zeventien doelen die de verenigde natie opstelde voor een beter leefbare wereld. Scholieren, kunstenaars en duurzame initiatieven en bedrijven hebben zich erdoor laten inspireren en allemaal één grote pagina voor op de kalender gemaakt. Op deze pagina verbeelden ze hun duurzame wens voor de stad of voor de wereld op een creatieve manier. Er werd geknipt, geplakt, getekend, er werden bloemen gedroogd en iemand maakte een collage van oude affiches. Het resultaat is een bijzondere verzameling van duurzame Utrechtse initiatieven.

Zelf zien?
Met de kalender wordt in de maand september door de stad Utrecht gefietst en deze komt op verschillende plekken zoals bibliotheken, scholen en de Social Impact Factory in de centrale hal te staan. Elke dag wordt een nieuwe pagina omgeslagen.

De kalender staat van 14 t/m september in Leidsche Rijn. Het hele tourschema staat op zelfgemaaktescheurkalender.nl/gg
– 14 t/m 18 sept | tijd 9 – 16 uur | Leidsche Rijn College
– 18 t/m 20 sept | openingstijden | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Maar ook op Instagram (@globalgoalskalender) verschijnt de pagina van die dag.