Uncategorized

5 jul 2020 | Kwaliteit bodem Rijnvliet

Weer een anderhalve meter sessie met Laurens Smit, deze keer over de kwaliteit van de bodem in Rijnvliet. Recent hebben bewoners van Rijnvliet Metaal Kathedraal de vraag gesteld: Wat voor bodem hebben we in Rijnvliet? En hoe weten we wat we hier het beste kunnen planten?

Op pad
De Metaal Kathedraal is op zoek gegaan en leerde Laurens Smit van de De Fruitproeverij kennen. Hij gaat met jullie op pad om samen grondboringen te doen en zo de bodem van Rijnvliet te leren begrijpen! Want dan weet je hoe je hier voedsel kan verbouwen en wat voor grond en bodemcultuur er is in de kersverse woonwijk van Rijnvliet! Wat groeit daar het beste op? Hoe plant je dit nieuwe gebied aan?

Voedselbos
De experts Laurens Smit en Pauline de Maar runnen samen De Fruitproeverij in Rijswijk. Zij beheren 3 hectare voedselbos. De natuur heeft hen heel veel geleerd. En hun voedselbos is nu hun eigen supermarkt waar ze overheerlijk kunnen shoppen. Oftewel oogsten. Wil jij dat ook in eigen achtertuin? En samen een hectare vormen met andere wijkbewoners om voedsel kweken? En later uit te wisselen? Dat scheelt in de portemonnee en leert je weer verbinden met moeder natuur.

Grondboringen
Samen met Laurens maak je op 5 juli grondboringen in Rijnvliet. In jullie achtertuinen en directe omgeving. Zo maak je een profiel van de bodem van Rijnvliet en leer je hoe we deze bodem kunnen helpen zichzelf gezond te maken. Dan weet je zeker dat je er overheerlijk kan telen. Zo leer je wat je allemaal kan met de natuur op eigen grond!

Meedoen
Tijdstip 13 – 15 uur.
Schrijf je snel in via de online ticketshop van de Metaal Kathedraal. Kosten zijn €15  pp. Vol = vol, er is plek voor max 20 deelnemers. De workshop gaat door bij 10 deelnemers. LINK