UITladder Leidsche Rijn dé veelzijdige WIJKagenda

Wie denkt dat er hier niets (leuks) te beleven valt, moet maar eens op de goedgevulde UITladder Leidsche Rijn kijken, het is dé uitgebreidste WIJKagenda van groot Leidsche Rijn. Zowel wekelijks online bijgewerkt als ook 4x/jaar als eigen print uitgave en op facebook & twitter.

Steeds vol met leuke uitjes, verrassende activiteiten, veelzijdige workshops en diverse bijeenkomsten voor jong & oud in stadsdeel Leidsche Rijn (inclusief Vleuten – de Meern).

Tips evenementen & activiteiten
Heb je een tip, mail het dan naar UITladderLeidscheRijn@gmail.com. Dan bekijkt de redactie van de UITladder of en hoe het verwerkt kan worden. (als free publicity of/en als samenwerking).

Sneller jouw informatie vinden
Soms is het even zoeken naar de evenementen die bij jou passen. Vandaar deze zoek tip:
rood = evenement/eenmalig, blauw = vaker, aqua = sportief, groen = natuur/buiten, olijf=jongeren, paars = kids, oranje = cursus/workshop.
Dit komt overeen met de rubriekkleuren in de papieren UITladder Leidsche Rijn.

Beleef Leidsche Rijn
Ten slotte wijzen we je ook graag op de online evenementen- en reisgids BeleefLeidscheRijn.nl. Daar vind je veel inspiratie en informatie over komende evenementen en leuke locaties om een leuke tijd in Leidsche Rijn te hebben. Facebook / Twitter

Heel veel plezier !

De komende dagen in Leidsche Rijn

 

 

vr 21 feb t/m 15 apr Expositie Historisch Hout, Castellum Hoge Woerd

Elf kunstenaars die met hout werken tonen hun werk. Gedurende de looptijd van de expositie geven verschillende kunstenaars ook workshops over hun werk zodat bezoekers zelf ook aan de slag kunnen met historisch hout. Gratis toegankelijk. Expositie is op zwevend Platform schuinboven het schip. Meer weten? Lees dan deze link.

Expositie Historisch Hout Leidsche Rijn

 

za 22 feb Werkochtend Bosplantsoen dunnen, Máximapark

Tijdens de komende werkochtend op zaterdag 22 februari kun je aan de slag gaan met aanbrengen houtsnippers in het Máximapark en is er weer een  KidsClub ochtend. HeT máximapark  nodigt je graag uit om te komen helpen! Tijd 9 – 12 uur. Waar: start in de Werkschuur Máximapark, Alendorperweg 10A, Vleuten.  Ook  za 14 mrt  NLdoet in het Máximapark, za 4 apr werkochtend banken schoonmaken.

 

za 22 feb Hockeyclub Fletiomare Jubileum wedstrijd, Fletiomare, Máximapark

Fletiomare viert haar 50-jarig bestaan met een speciale wedstrijd van Fletiomare dames 1 op het hoofdveld tegen de Liberoos (oud- hoofdklasse speelsters en oud-Internationals). Iedereen is welkom om te kijken. Tijd 14.30. Gratis toegang. Na de wedstrijd is er in het clubhuis een gezellige lustrum-borrel. Voor muziek wordt gezorgd!

za 22 & zo 23 feb Carnavalsweekeinde in de Schalm, De Meern

za 22 februari Kinder, Family Carnaval &  Rode neuzen Carnaval
zo 23 februari Seniorencarnaval. Kijk ook op website De Schalm.

 

zo 23 feb  Workshop , Castellum Hoge Woerd

Bijna elke zondag door wisselende kunstenaars een leuke workshop met hout, als onderdeel expo Historisch Hout. Tijd 11 – 15 uur.  Wel graag aanmelden bij Steede Hoge Woerd. Aanbod en meer info via deze link.

Expositie Historisch Hout Leidsche Rijn

 

zo 23 feb Stekjesfest, Venster, Berlijnplein

Wijkrestaurant Venster organiseert een Stekjesfest: hier kun je jouw stekje inruilen voor een ander mooi stukje groen! Gratis toegang.

 

voorjaarsvakantie in Bouwspeeltuin Voorn, Langerak & Buurtspeeltuinen De Balije en Albatros, Vleuterweide

Doordeweeks open van 10 – 17 uur en weekend 13 – 17 uur open. Kijk ook op Facebook: Bouwspeeltuin Voorn.
De Albatros is op zondag gesloten. Info de Balije en Albatros

 

zo 23 feb t/m zo 1 mrt Lente Uitjes, Podium Hoge Woerd

Op zoek naar leuke plannen voor de gehele familie tijdens de voorjaarsvakantie? Gedurende de gehele voorjaarsvakantie zijn er volop avontuurlijke jeugdvoorstellingen in het theater te zien. Meer lezen over het programma? Klik hier.

Lente-uitjes podium hoge woerd

 

za, zo & extra wo 26, do 27 & vr 28 feb Radio Vrijstaat (6+), Expo gebouw, LRCentrum

Meer weten? Lees hier.

 

wo 26 feb Barry’s Piratenshow, Kids-in, The Wall

Het is feest in Kids-in met de spetterende, gezellige en soms spannende Piratenshow van Barry. Hij geeft een dubbel optreden die dag en uiteraard is dit inbegrepen bij de toegangsprijs. Tijd 12 en 15 uur.

Kids-in Play-in

 

vr 28 feb KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn, Buurtcentrum Bij de Buren, Parkwijk

Ruilavond voor kinderkleding. Tijd 19.30 – 21 uur. Facebook.

za 29 feb UindeWijk Leidsche Rijn

Elke za op het hele uur. Wekelijkse televisie vanuit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. TV over onze bijzondere mensen, plekken, gebeurtenissen en cultuur. Lees meer via deze link.

 

za 29 feb t/m zo 15 mrt Gezinsvoorstelling Roos & Ariadne (8+), Berlijnplein, Leidsche Rijn Centrum

Stoere voorstelling van het NUT over liefde in al zijn soorten en maten. Spannend avontuur voor hele familie: van 8 tot 108 jr. Meer lezen? Klik hier.

Roos & Ariadne het NUT

 

za 29 feb Parkrun Maximapark

Wekelijk gratis (hard)loop evenement. Meer informatie is hier te lezen.

 

za 29 feb Soulmachine, Muziekpodium Azotod, De Meerm

Heerlijk soul- en funkband. Meer lezen? Klik hier.

Soulmachine Muziekpodium Azotod

 

zo 1 mrt ‘T is mis op zondag met wereldverbeteraarsmarkt & meer, Metaal Kathedraal, Rijnvliet

Elke 1e zondag van de maand een biomarkt, die vast onderdeel is van “T’is Mis op Zondag”. Dit is een afwisselend cultureel programma met workshops, kunst, muziek, film, bijzondere ondernemers, makers, kinderprogramma & meer. Tijd vanaf 10 uur. Gratis toegang. Bekijk het programma op metaalkathedraal.nl/programma

 

ma 2 mrt Over Morgen, Berlijnplein, LRCentrum

Het NUT gooit hun nieuwe deur 2x/ mnd wagenwijd open voor prikkelende en diepgaande inspiratieavonden. Gezamenlijk bevragen ze grote en kleine thema’s.  Over Morgen ook op  6 april 2020 | Luister Duister op 17 februari, 16 maart en 20 april 2020
Locatie Berlijnplein 526, Utrecht Leidsche Rijn (naast RAUM). Aanvang 19.30 uur (tot 21.00 uur). Tickets € 5,- (inclusief drankje). Website het NUT – link

 

ma 2 mrt Thaise kookworkshop, Buurtcentrum Weide Wereld, Vleuterweide

Door Soi35.

 

di 3 mrt Pubquiz, Proeflokaal Maximus, Hoge Woerd

Elke 1e di van de maand vanaf 20 uur. Team max 5 personen. Kost € 5 pp.

 

wo 4 mrt Mamacafé, Parkrestaurant Anafora, Máximapark

elke 1e woensdag van de maand is er een mamacafé in Anafora. Meer informatie: www.mamacafeleidscherijn.nl

 

wo 4 mrt  Erfgoedbende of combi-activiteit, Castellum Hoge Woerd

elke 1e wo vd maand en laatste wo is er een leuke kinderactiviteit in het Museum of Steede Hoge Woerd. Tijd 15 – 16/16.30 uur. Programma kijk op www.museumhogewoerd.nl

 

vr 6 mrt Lezing: Terug in de Tijd Vleuten, Raadhuis Vleuten

De dorpsbarbier Ad van Zoeren duikt voor de 8e keer in het verleden van het dorp Vleuten. Een indrukwekkende tijdreis waarin u Vleuten op een andere manier leert kennen. Ad van Zoeren zal zijn rijke kennis over Vleuten en zijn nog nooit vertoonde unieke verzameling historische beelden, ansichtkaarten en dronebeelden / filmopnamen vertonen. Kost € 7,50 . Tijd . Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang spreker: 20 uur. Aanmelden via  email  info@raadhuisvleuten.nl

vr 6 & za 7 mrt  Hamlet op de barbeque

De lokale amateur toneelvereniging Cloos speelt dit weekend in Buurtcentrum De Schalm deze klucht. Het stuk is een hilarisch eerbewijs aan het amateurtheater, met geestige dialogen gespeeld door excentrieke personages. Tijd 20 uur. Kaartje kost € 6 te bestellen via deze link.

 

za 7 mrt RepairCafe Leidsche Rijn, Buurtcentrum Bij de Buren, Parkwijk

De hele middag kun je langs komen om kosteloos eens te leren hoe iets samen te repareren. De repairders staan dan paraat om u te leren uw kapotte huishoudelijke apparaten te repareren. Gratis. Tijd 13 – 17 uur Meer informatie: repaircafe-leidsche-rijn.

 

za 7 mrt Open ateliers, Werkplaats Vleuten

Elke eerste za vd maand zijn er steeds wisselende ateliers open om te laten zien wat ze doen. Tijd 12 – 17 uur. Gratis. Kijk op Facebook voor detail.

 

za 7 mrt Q Music – het Foute uur, Muziekpodium Azotod, De Meern

Meer weten? Lees het hier.

het foute uur Azotod

za 7 mrt Woerden Swingt – All you can Dance, Kasteel van Woerden

Alle zalen van het kasteel van Woerden tot danszalen omgetoverd en de 3 Dj’s doen er alles aan om het een ieder naar de zin te maken en verzoeknummers zijn weer aan te vragen. De bovenste zaal voor de 70/80/90 ties. Het restaurant beneden voor Latijns Amerikaans. De zaal op de 1e verdieping Hollands Café oftewel heerlijk Nederlandstalig. Tijd 20.30 – 1.30 uur. Kost   VVK € 10 / aan de deur € 14. Tickets zijn verkrijgbaar via de websites www.rc-productions.nl en www.havefun.eu

 

zo 8 mrt  Internationale Vrouwendag, Buurtcentrum Hof ’t Spoor, Terwijde

Wil je deze dag vieren samen met andere vrouwen uit Leidsche Rijn? Kom dan naar Buurtcentrum Hof ’t Spoor (Terwijde) en beleef een leuke dag.
Tijd 14 –  18 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Toegang gratis. Meer lezen? Klik hier.

ma 9 mrt Filmhuis Vleuten, Buurtcentrum De Schakel

Elke 2 wkn kwaliteitsfilm. Tijd 19.30 uur. Kost € 6. www.FilmhuisVleuten.nl. Meer lezen? Klik hier. Ook 23 mrt

 

di 10 mrt Uilenballen pluizen, Steede Hoge Woerd

Wat heeft de uil gegeten? Door Steede Hoge Woerd en Landgoed Haarzuilens ( Natuurmonumenten). Gratis. Tijd 19.30 – 21 uur.
Graag aanmelden bij Steede Hoge Woerd.

 

vr 13 mrt Weide Blik op Kunst & Cultuur, Buurtcentrum Weide Wereld, Vleuterweide

Aan de hand van 4 onderwerpen worden er lezingen gehouden voor wijkbewoners.  Deze keer thema: Beeldende Kunst. Tijd 10 –  12 uur. Gratis. De laatste datum is:  27 maart (muziek). Meer lezen? Klik op deze link.

 

vr 13 & za 14 mrt NLdoet, diverse locatie o.a. in het Máximapark

Iedereen kan dagje als vrijwilliger helpen. Projecten: www.NLdoet.nl

vr 13 mrt Kidsdisco (4 t/m 8 jr), de Schalm, De Meern

Elke maand gezellige kinderdisco. Tijd: 15.30 – 16.30 uur. Kosten € 1. www.schalmdemeern.nl. Ook 17 apr, 8 mei, 12 jun

 

vr 13 mrt Teenage Vibe (9 t/m 13 jr), de Schalm, De Meern

Gezellige maandelijkse disco voor tieners. Tijd 19.30 – 22.30 uur. Kost € 2,50 (pasje verplicht). Info op www.schalmdemeern.nl of Facebook. Ook 17 apr, 8 mei, 12 jun

 

za 14 mrt Trendworkshop: Hanging basket maken, Intratuin Leidsche Rijn

Maak een veldtuin die bestaat uit bijen- en vlinderlokkende planten. Kost € 20. www.intratuin.nl/leidscherijn

Workshops Intratuin Leidsche Rijn

za 14 mrt Cursus Basiscertificaat Marifonie, Utrecht

Met aansluitend examen. www.vaarbewijsexpert.nl

 

za 14 mrt Turn up the Vinyl, Muziekpodium Azotod

Een avond met de beste hard house classics.

Turn up the Vinyl Azotod

 

zo 15 mrt Jazz Café, de Schalm, De Meern

Elke maand naar lekkere live Jazz luisteren. Tijd 15 – 17.30 uur. Gratis. Meer lezen? Klik hier.

 

zo 15 mrt Piano jazzuitvoering, Verenigingsgebouw, Zandweg, De Meern

Uitvoering door Pieter de Jong. Aanvang 15 uur  Kost € 5.

 

zo 15 mrt Buurtborrel RAUM & Aanschuifdiner, Wijkrestaurant Venster, Berlijnplein, LRCentrum

Eerst een gezellige middag voor buurt/wijkbewoners vanaf 14 uur met thema . Daarna maandelijks aanschuiven aan lange tafels, eten delen, mensen ontmoeten en gezellig samen lekker eten. Tijd 18 – 21 uur. www.vensterutrecht.nl of Facebook. Tijd 14 – 18 uur. Gratis.

 

ma 16 mrt Luister Duister, Berlijnplein, LRCentrum

Het NUT gooit hun nieuwe deur 2x/ mnd wagenwijd open voor prikkelende en diepgaande inspiratieavonden. Gezamenlijk bevragen ze grote en kleine thema’s. Tijd 19.30 uur. Ook nog: Over Morgen  6 april 2020 | Luister Duister  20 april 2020
Locatie Berlijnplein 526, Utrecht Leidsche Rijn (naast RAUM)
Aanvang 19.30 uur (tot 21 uur). Tickets € 5 (inclusief drankje). Website het NUT – link

 

di 17 mrt Muziekquiz Proeflokaal Maximus, Hoge Woerd

Test jouw muziek kennis. Tijd 20 uur. Team max 5 pers.. Kost € 5.

 

wo 18 mrt Kidsworkshop: Insecten kunstwerkje maken, Intratuin Leidsche Rijn

Zie voor meer info: www.intratuin.nl/leidscherijn

 

wo 18 mrt Kinderfilm (6+) Buurtcentrum de Schalm, De Meern

Eens per maand op woensdagmiddag NL gesproken kinderfilm. Kost € 2,50 incl drankje. Tijd 15 uur / 14.30 zaal open. Info www.schalmdemeern.nl Ook 15 apr, 20 mei, 17 jun

 

wo 18 mrt & 1 apr Voorbereidingsloopjes Lint-Wurmpie Run, Castellum Hoge Woerd & Máximapark

Leuk loopoefeningen als voorbereidingen op de Lint-Wurmpie Run op 13 apr. Meer weten? Lees het HIER.

Lint-Wurmpie Run Leidsche Rijn

 

do 19 mrt Natuurcollege: Egels in Leidsche Rijn, Steede Hoge Woerd

Alles wat je over egels wilt weten komt voorbij. Tijd 19.30 – 21 uur. Vrije bijdrage. Aanmelden bij Steede Hoge Woerd

Egels Leidsche Rijn

do 19 mrt Jamsessie, Muziekpodium Azotod

Maandelijks elke 3e do vd maand. Broedplaats van, voor en door muzikanten. Wil jij een keer op het podium staan? Of heb je dat al vaker gedaan én kan je er geen genoeg van krijgen? Kom dan naar de maandelijkse Jamsessie! Aanvang 20 uur. Entree is gratis. Meer weten over de jamsessies? Lees het HIER.

Azotod Jamsessie

do 20 feb Spellenavond, Maximus bierbrouwerij

Iedereen mag daar aanschuiven en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. We hebben een grote vaste tafel waaraan gespeeld kan worden. Start is zo rond 19:30 – 20 uur. Er worden bord-/dobbel- en kaartspellen gespeeld. Elke 3e do vd maand.

vr 27 mrt  Huiskamervoorstelling blondeBIZON, Vleuterweide

blondeBIZON is theater op je lip met live muziek. Twee actrices en een muzikant. Zij spelen een pakkend verhaal. Met lichtheid en diepgang. Geïnspireerd op tijdloze thema’s die ons blijven raken. blondeBIZON staat garant voor een unieke, theatrale belevenis!
“Huis van Hades een uniek kijkje in de ‘onderwereld’, geïnspireerd op de Orpheusmythe, met betoverende muziek en een vleugje bouwvakkershumor.
Reserveer nu alvast je plek voor deze BIZONdere voorstellingen en klik hier .

blondeBIZON in Leidsche Rijn

za 4 apr  24H Berlijnplein, Leidsche Rijn Centrum

Meer lezen kan hier.

24h Berlijnplein Leidsche Rijn

za .. mrt Inzameling speelgoedbank De Meern, Strijkviertel

U kunt op deze dag weer bepaald speelgoed brengen om weer uitgegeven te worden aan kinderen die in lastige financiële situatie opgroeien.
Tijd 11 – 12 uur. Info op www.speelgoedbankdemeern.nl

 

vr .. mrt LinkBorrel Leidsche Rijn, …

Gezellig netwerken met 100 andere lokale ondernemers. Wel eerst aanmelden. Tijd 16.30 – 20 uur. Gratis. Aanmelden via www.linkborrel.nl.
Meer lezen? Klik hier.

 

za .. mrt Kinderkledingbeurs Vleuten, Kees Valkensteinschool, Vleuten

Tijd 9.30-11.30 uur. (Eerste uur zonder kids en kinderwagens). Ook verkopen? mail: kinderkledingbeursvleuten@live.nl of Facebook: Kinder Kledingbeurs Vleuten

Volgende maand in Leidsche Rijn

Ook voor de komende maand staan er weer heel veelzijdige activiteiten in dé UITladder Leidsche Rijn vermeld. Deze WIJKagenda van groot Leidsche Rijn verschijnt zowel 4x/ jaar als eigen losse uitgave op papier en 5x/ jaar in verkorte versie in het Leidsche Rijn Magazine. Daarnaast wordt deze wekelijks online bijgewerkt.

Vol met leuke uitjes, verrassende activiteiten, veelzijdige workshops en diverse bijeenkomsten voor jong & oud in Leidsche Rijn (inclusief Vleuten – de Meern) in het handigste, meest complete en actueelste digitale overzicht.

Volg de UITladder ook via Facebook of twitter.

Ook kun je de online evenementen- en reisgids BeleefLeidscheRijn.nl veel extra informatie en inspiratie vinden om een leuke tijd in Leidsche Rijn te hebben. Weer heel veel plezier de komende tijd !!

 

ma 13 apr Loop van Leidsche Rijn, Máximapark

Dit jaar op 2e paasdag vindt de Loop van Leidsche Rijn plaats met 3 afstanden (5, 10 & 15 km). Schrijf je ook eens in met een team of als ouder/kind.
Lees er hier alles over.

Loop van Leidsche Rijn

ma 13 apr Lint-Wurmpie Run, Máximapark

Dit jaar op 2e paasdag als onderdeel van de Loop van Leidsche Rijn weer 4 kinder looponderdelen voor diverse leeftijdsgroepen: 500 m, 1klm, 2, km en 3 km. Lees er hier alles over.

Lint-Wurmpie Run Leidsche Rijn

za 18 apr Cursus Klein vaarbewijs, Utrecht

Ook za 13 jun. www.vaarbewijsexpert.nl

Edit this pa