UITladder Leidsche Rijn dé veelzijdige WIJKagenda

Langzaam wordt de UITladder Leidsche Rijn weer gevuld met activiteiten voor zomer 2020, maar kies bewust en selectief, hou goed afstand, vermijdt drukte, was je handen vaker en bij klachten blijf jij (en huisgenoten) thuis en laat je je testen. Zo blijf jij en de vrije tijds sector gezond.

Zomer 2020

t/m zo 27 sept | Doe expo Nurdius Maximus, Museum Hoge Woerd

In deze speciale doe-expo kunnen kinderen aan de hand van opdrachten zelf in de huid van Nurdius Maximus kruipen. Open: Zaterdag en zondag van 10 –  17 uur. Kost € 1. Meer lezen? Kijk HIER.

Nurdius Maximus Museum Hoge Woerd Leidsche Rijn

 

elke di | Urbun Summer, Teenspot, Berlijnplein

Elke dinsdag een gratis programma voor jongeren  om deel te nemen met onder meer muziek, dans en street art. Elke dinsdag is er van 15 –  21 uur jongerenprogramma; met tussen 15 – 17  en 19 – 21 uur een begeleide activiteit. Lees HIER meer.

 

diverse dagen | Bouwspeeltuin Voorn, Langerak

Lees HIER het dagelijkse schema voor de gewone en speciale activiteiten in Bouwspeeltuin Voorn voor deze zomervakantie.

 

za 1 aug | Avontuur in eigen Buurt, vanaf winkelcentrum Terwijde

Wil jij wel eens met anderen de buurt verkennen? Dat kan met deze speciale gratis tour van 2,5 uur. Deze leidt je langs allerlei leuke activiteiten in de buurt van Terwijde en omgeving! Lees HIER meer.

Avontuur in de buurt Terwijde

 

di 4 t/m vr 7 aug | Zomer Express Week Leidsche Rijn, De Vrijstaat, Leidsche Rijn Centrum

Week 3 – Skaten & Street Art | Dinsdag 4 t/m vrijdag 7 augustus van 9:30 – 12:30 uur. Kosten €20,- per week. Lees HIER meer.

 

di 4 & do 6 aug | Okkiedagen (6-12 jr), Kids-in

Kids kunnen een heerlijk dagje spelen,zonder ouders, maar olv het animatieteam voor kinderen van 6-12 jaar. Tijd 9 – 17 uur. Ook 11, 13, 18 en 20 augustus.

Okkiedagen Kids-in Leidsche Rijn

 

wo 5 t/m zo 23 aug | Graven – het NUT

De voorstelling Graven is een verhaal dat niet verteld wil worden, maar toch deze zomer in het coronajaar via diverse livestreams te zien zal zijn. Dit samen met een virtueel aftelprogramma en het onmisbare diner. Koop je ticket en maak dit onvoorstelbare mee. Lees meer HIER.

graven het NUT Leidsche Rijn

 

za 8 & 22 aug | 1.5 meter sessies, Muziekpodium Azotod

Eindelijk weer jouw kans om live muziek te horen. Lees HIER meer.

 

ma 10 t/m vr 14 aug | Summercamp (7 – 12 jr), Play in

Een 3 of een 5 daags (dag)zomerkamp voor kinderen tussen 7-12 jaar met allerlei sporten, gezelligheid en (nieuwe) vriendjes maken. Lees HIER meer.

Summer camp play in Leidsche Rijn

 

ma 10 t/m do 13 aug | Mad Science Zomerkamp (7 – 12 jr), Steede Hoge Woerd

Dit super te gek gave en educatieve vakantieprogramma’s laten kinderen offline kennismaken met het leukste van wetenschap en techniek. Meer weten? Kijk HIER.

 

za 15 aug | Waterparadijs, Centrum Vleuterweide

Lekker een dag allerlei wateractiviteiten uitproberen. Lees HIER meer.

Waterparadijs zomer 2020 Vleuterweide

 

zo 16 aug | Muzikaal Poppentheater, Steede Hoge Woerd

Kom naar Steede Hoge Woerd met je peuter(s) en/of kleuter(s) om lekker buiten te  genieten van muzikaal poppentheater. Emma van Dobben speelt  haar nieuwe muzikale poppentheater Bertus en de bij-zondere boom! Meer weten? Lees het HIER.

 

zo 16 aug | Vinex Drinks & Bites Fietstour

Samen met andere wijkbewoners ontdek je 5 horecazaken deze middag. Lees meer HIER.

 

wo 19, zo 23 & za 29 aug | Workshop Mindfulness, Steede Hoge Woerd

Waarschijnlijk geen betere plek te vinden voor de praktische workshop Mindfulness dan bij Steede Hoge Woerd. Meer weten? Lees dan HIER.

vr 28 aug | Hatha yoga, Steede Hoge Woerd

Een losse yoga- les in de buitenlucht, in de prachtige tuin van Steede Hoge Woerd.  In deze hatha-yoga lessen leer je hatha-yoga-houdingen op jouw manier te doen. De les is een mix van inspanning en ontspanning.  Lees HIER meer.

Hstha yoga Steede Hoge Woerd Leidsche Rijn

 

za 29 aug | Open Dag Nieuwe Vaart, Vleuten

Kom eens kijken naar de mogelijkheden om creatieve en muzikale lessen te volgen dit komende jaar. Lees HIER meer.

 

September

 

wo 2 sept Mamacafé, Parkrestaurant Anafora, Máximapark

elke 1e woensdag van de maand is er een mamacafé in Anafora. Meer informatie: www.mamacafeleidscherijn.nl

do 3 sept | De Stadstalkshow het Hart: Living Apart Together – Digitaal Eenzaam

Vanuit wijkrestaurant Venster wordt de door RAUM georganiseerde stadstalkshow verder met de talkshow serie: Living Apart Together. En de derde avond heeft thema: Digitaal Eenzaam. Deze keer ook weer online te volgen.  Lees HIER meer.

elke di & vr | Orgelbespeling, Torenpleinkerk, Vleuten

Nu het Bätzorgel gerestaureerd is, worden er weer orgelbespelingen gehouden op dinsdag- en vrijdagmiddag tussen 12 – 13 uur. De toegang is gratis maar na afloop is een gift voor de restauratiekosten van het orgel erg welkom. Lees HIER meer over het orgel.

za 5 sept | UindeWijk Leidsche Rijn

Start nieuwe seizoen met uitzending elke zaterdag op het hele uur. Wekelijkse televisie vanuit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. TV over onze bijzondere mensen, plekken, gebeurtenissen en cultuur. Lees meer via deze link.

 

za 5 sept | Repair Café Leidsche Rijn, Buurtcentrum Bij de Buren, Parkwijk

Repair Café Leidsche Rijn houdt weer een repareerbijeenkomst. Als coronamaatregel geldt wel dat je telefonisch een afspraak moet maken als je langs wilt komen, anders krijg je geen toegang tot het Repair Café! Meld je aan via telefoonnummer 06 20180104 (Jeroen Bosch). In het Repair Café wordt 1,5m afstand gehouden van elkaar. In Repair Café Leidsche Rijn wordt geen naaiwerk gedaan!
Tijd: 13 – 17 uur. Locatie: Centrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76, Leidsche Rijn (Parkwijk)
Op de eerste zaterdag van de maand kun je langs komen om kosteloos eens te leren hoe iets samen te repareren. De repairders staan dan paraat om u te leren uw kapotte huishoudelijke apparaten te repareren. Gratis. Tijd 13 – 17 uur Meer informatie: repaircafe-leidsche-rijn.

 

zo 6 sept | Struinen in de Tuinen

Diverse wijkbewoners stellen hun tuinen open voor leuke amateur voorstellingen. Kijk HIER naar de deelnemende tuinen.

 

di … Pubquiz, Proeflokaal Maximus, Hoge Woerd

Elke 1e di van de maand vanaf 20 uur. Team max 5 personen. Kost € 5.

wo …  Erfgoedbende of combi-activiteit, Castellum Hoge Woerd

elke 1e wo vd maand en laatste wo is er een leuke kinderactiviteit in het Museum of Steede Hoge Woerd. Tijd 15 – 16/16.30 uur. Programma kijk op www.museumhogewoerd.nl

 

za …  Parkrun Maximapark

Wekelijk gratis (hard)loop evenement. Meer informatie is hier te lezen.

 

za …  Open ateliers, Werkplaats Vleuten

Elke eerste za vd maand zijn er steeds wisselende ateliers open om te laten zien wat ze doen. Tijd 12 – 17 uur. Gratis. Kijk op Facebook voor detail.

 

zo …  TisMis , Metaal Kathedraal, Rijnvliet

Maandelijks Cultureel programma die oa de nieuwe werkelijkheid in de tijd van klimaatcrisis met oplossingen zichtbaar wil maken. Een dag met Kindertheater, workshops, Repaircafé, Proeftuin, (bio)marktplein voor de wijk, lezingen, exposities en interactief programma. Tijd vanaf 10  uur. Gratis toegang. (Niet in augustus) Meer informatie op metaalkathedraal.nl/programma

 

za .. LinkBorrel Leidsche Rijn, …

Gezellig netwerken met 100 andere lokale ondernemers. Wel eerst aanmelden. Tijd 16.30 – 20 uur. Gratis. Aanmelden via www.linkborrel.nl.
Meer lezen? Klik hier.

 

Later in het najaar

Hopelijk mag er in september weer het een en ander aan activiteiten georganiseerd worden. We houden het in de gaten.

Wie denkt dat er hier niets (leuks) te beleven valt, moet maar eens op de goedgevulde UITladder Leidsche Rijn kijken, het is dé uitgebreidste WIJKagenda van groot Leidsche Rijn. Zowel wekelijks online bijgewerkt als ook 4x/jaar als eigen print uitgave en op facebook & twitter.

Steeds vol met leuke uitjes, verrassende activiteiten, veelzijdige workshops en diverse bijeenkomsten voor jong & oud in stadsdeel Leidsche Rijn (inclusief Vleuten – de Meern).

Tips evenementen & activiteiten
Heb je een tip, mail het dan naar UITladderLeidscheRijn@gmail.com. Dan bekijkt de redactie van de UITladder of en hoe het verwerkt kan worden. (als free publicity of/en als samenwerking).

Sneller jouw informatie vinden
Soms is het even zoeken naar de evenementen die bij jou passen. Vandaar deze zoek tip:
rood = evenement/eenmalig, blauw = vaker, aqua = sportief, groen = natuur/buiten, olijf=jongeren, paars = kids, oranje = cursus/workshop.
Dit komt overeen met de rubriekkleuren in de papieren UITladder Leidsche Rijn.

Beleef Leidsche Rijn
Ten slotte wijzen we je ook graag op de online evenementen- en reisgids BeleefLeidscheRijn.nl. Daar vind je veel inspiratie en informatie over komende evenementen en leuke locaties om een leuke tijd in Leidsche Rijn te hebben. Facebook / Twitter

Heel veel plezier !

zo ..  Buurtborrel RAUM & Aanschuifdiner, Wijkrestaurant Venster, Berlijnplein, LRCentrum

Eerst een gezellige middag voor buurt/wijkbewoners met deze keer …. Daarna maandelijks aanschuiven aan lange tafels, eten delen, mensen ontmoeten en gezellig samen lekker eten. Tijd 18 – 21 uur. www.vensterutrecht.nl of Facebook. Tijd 14 – 18 uur. Gratis.

 

za .. Historisch Café, Broederschapshuisjes Vleuten

De Historische vereniging start op .. met 4 x per jaar een Historische Café in de Broederschapshuisjes. Voor leden en niet-leden om gezellig bij te praten, om de rijke historie van ons gebied te beleven, om mee te praten over alle plannen en activiteiten van onze vereniging en veel meer! Tijd:  15 – 18 uur in de Broederschapshuisjes, Dorpsstraat 1, 3451 BH Vleuten. Inloop is gratis.

 

.. sept   24H Berlijnplein, Leidsche Rijn Centrum

Maak kennis met alle culturele en maatschappelijke organisaties op het Berlijnplein en beleef de toekomst van de stad met nieuwe tentoonstellingen en kunstwerken, bewegingstheater, kindervoorstellingen, workshops en rondleidingen. Tijd 12 – 20 uur. Gratis. Meer lezen kan hier.

24h Berlijnplein Leidsche Rijn

 

 

nieuwe datum  Le Bazarre Vintagemarkt, RAUM, Berlijnplein

Alternatieve marktplaats voor vintage, design, tweedehands, vinyl, grafisch werk, kunst & streekproducten. Tijd 12 – 17 uur. Gratis.

vr .. sept KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn, Buurtcentrum Hoge Weide

Ruilavond voor kinderkleding. Tijd 19.30 – 21 uur. Facebook. NIEUWE LOCATIE

 

ma … sept Filmhuis Vleuten, Buurtcentrum De Schakel

Elke 2 wkn kwaliteitsfilm. Tijd 19.30 uur. Kost € 6. www.FilmhuisVleuten.nl. Meer lezen? Klik hier.

 

vr … sept Kidsdisco (4 t/m 8 jr), de Schalm, De Meern

Elke maand gezellige kinderdisco. Tijd: 15.30 – 16.30 uur. Kosten € 1. www.schalmdemeern.nl.

 

vr … sept Teenage Vibe (9 t/m 13 jr), de Schalm, De Meern

Gezellige maandelijkse disco voor tieners. Tijd 19.30 – 22.30 uur. Kost € 2,50 (pasje verplicht). Info op www.schalmdemeern.nl of Facebook.

wo … sept Kinderfilm (6+) Buurtcentrum de Schalm, De Meern

Eens per maand op woensdagmiddag NL gesproken kinderfilm. Kost € 2,50 incl drankje. Tijd 15 uur / 14.30 zaal open. Info www.schalmdemeern.nl Ook

 

do … sept Spellenavond, Maximus bierbrouwerij

Iedereen mag daar aanschuiven en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. We hebben een grote vaste tafel waaraan gespeeld kan worden. Start is zo rond 19:30 – 20 uur. Er worden bord-/dobbel- en kaartspellen gespeeld. Elke 3e do vd maand.

 

do … sept Jamsessie, Muziekpodium Azotod

Maandelijks elke 3e do vd maand. Broedplaats van, voor en door muzikanten. Wil jij een keer op het podium staan? Of heb je dat al vaker gedaan én kan je er geen genoeg van krijgen? Kom dan naar de maandelijkse Jamsessie! Aanvang 20 uur. Entree is gratis. Meer weten over de jamsessies? Lees het HIER.

 

herfstvakantie in Bouwspeeltuin Voorn, Langerak & Buurtspeeltuinen De Balije en Albatros, Vleuterweide

Doordeweeks open van 10 – 18 uur en weekend 13 – 17 uur open. Kijk ook op Facebook: Bouwspeeltuin Voorn.
De Albatros is op zondag gesloten. Info de Balije en Albatros

 

zo .. okt Jazz Café, de Schalm, De Meern

Elke maand naar lekkere live Jazz luisteren. Tijd 15 – 17.30 uur. Gratis. Meer lezen? Klik hier.

 

za .. okt Inzameling speelgoedbank De Meern, Strijkviertel

U kunt op deze dag weer bepaald speelgoed brengen om weer uitgegeven te worden aan kinderen die in lastige financiële situatie opgroeien.
Tijd 11 – 12 uur. Info op www.speelgoedbankdemeern.nl

 

za .. okt KinderKledingBeurs, Buurt Centrum de Schalm, De Meern

 

za .. okt Najaars Kinderkleding- en speelgoedbeurs, Vleuten

In de Kees Valkensteinschool. Tijd 9.30 – 11.30 uur. Info op Facebook.

 

okt Kinderkledingbeurs Leidsche Rijn, Buurtcentrum Bij de Buren, Parkwijk

Voor (herfst/winter)kleding of leuk speelgoed, kom naar de kinderkledingbeurs. Vr 19 – 20.30 uur / za 10 – 11.30 uur. Verkopen of info?Bekijk www.kinderkledingbeursleidscherijn.nl of Facebook.

 

vr .. okt Lezing: Terug in de Tijd Vleuten, Raadhuis Vleuten

De dorpsbarbier Ad van Zoeren duikt voor de 8e keer in het verleden van het dorp Vleuten. Een indrukwekkende tijdreis waarin u Vleuten op een andere manier leert kennen. Ad van Zoeren zal zijn rijke kennis over Vleuten en zijn nog nooit vertoonde unieke verzameling historische beelden, ansichtkaarten en dronebeelden / filmopnamen vertonen. Kost € 7,50 . Tijd . Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang spreker: 20 uur. Aanmelden via  email  info@raadhuisvleuten.nl

Ook voor de komende maand staan er weer heel veelzijdige activiteiten in dé UITladder Leidsche Rijn vermeld. Deze WIJKagenda van groot Leidsche Rijn verschijnt zowel 4x/ jaar als eigen losse uitgave op papier en 5x/ jaar in verkorte versie in het Leidsche Rijn Magazine. Daarnaast wordt deze wekelijks online bijgewerkt.

Vol met leuke uitjes, verrassende activiteiten, veelzijdige workshops en diverse bijeenkomsten voor jong & oud in Leidsche Rijn (inclusief Vleuten – de Meern) in het handigste, meest complete en actueelste digitale overzicht.

Volg de UITladder ook via Facebook of twitter.

Ook kun je de online evenementen- en reisgids BeleefLeidscheRijn.nl veel extra informatie en inspiratie vinden om een leuke tijd in Leidsche Rijn te hebben. Weer heel veel plezier de komende tijd !!

Edit this pa