UITladder Leidsche Rijn dé veelzijdige WIJKagenda

Ivm de corona maatregelen zijn er eigenlijk nog steeds  minder evenementen of activiteiten.

 

Komende weken

 

16 t/m 24 okt | Herfstvakantie in Museum Hoge Woerd

Maak van de herfstvakantie een Romeins avontuur voor de hele familie. Er valt van alles te beleven voor jong & oud bij Museum Hoge Woerd van zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober tijdens de reguliere openingstijden (dinsdag t/m zondag, van 10 – 17 uur).
Prijzen: bezoek aan museum is gratis, voor iedere activiteit gelden aparte prijzen. Meer info op Museum Hoge Woerd

 

za 23 okt & 6 nov | Fiets mee langs plekken Onverwachte Natuurmomenten

Nav de expositie Onverwachte Natuurmomenten (t/m 30 november in Castellum Hoge Woerd) neemt de lokale fotografe Jody je graag op de fiets mee langs een aantal locaties van de foto’s. Jody geeft op die dagen een korte introductie op de foto’s bij de expo. Daarna fiets je samen door de omgeving. Jody vertelt ter plekke over het ontstaan van de foto’s: haar keuzes tijdens de voorbereiding, het perspectief en de camera-instellingen. Tijd 13.30 – 17 uur. Er is beperkt plek bij de fietstochten, van tevoren opgeven is verplicht: fietstocht zaterdag 23 oktober   of fietstocht zaterdag 6 november

 

vr 29 okt | Halloween Speurtocht in LRCentrum

Een speurtocht voor kinderen, waarin zij aan de hand van een speurtochtkaart met hints bij de diverse deelnemende winkeliers langs kunnen gaan. In de winkels ontvangen zij een stempel op hun kaart en bij een volle kaart kunnen ze deze inleveren voor een kleine traktatie. Natuurlijk lopen er ook weer veel griezels door het centrum en kan het zomaar gebeuren dat de kinderen oog in oog komen te staan met enge heksen, bloeddorstige vampiers of een verdwaalde spookbruid. Meedoen met de Halloween Speurtocht? De speurtochtkaart kun je op vrijdag 29 oktober tussen 16 – 20 uur ophalen in LRC. Lees hier binnenkort meer over op de facebookpagina en website van Leidsche Rijn Centrum www.leidscherijncentrum.nl.

 

vr 5 & za 6 nov | Ronde van Sint Maarten

De Ronde van Sint Maarten is een magisch openluchtfeest in hartje Leidsche Rijn. Je loopt een route van ongeveer een uur langs tientallen lichtsculpturen en wordt onderweg verrast door optredens van koren, orkesten, dansers, clowns en theatrale acts. Het is leuk voor jong & oud.
Kaartjes zijn gratis (donatie is fijn), maar moet je wel bestellen. (link volgt vanaf 20 okt)
Locatie: op het Berlijnplein. / Tijd: 18 – 22 uur.

 

t/m 30 november | Expo Overwachte Natuurmomenten

 

Later in het jaar

Hopelijk mag er ergens in 2021 weer het een en ander aan activiteiten georganiseerd worden. We houden het in de gaten.

Wie denkt dat er hier niets (leuks) te beleven valt, moet maar eens op de goedgevulde UITladder Leidsche Rijn kijken, het is dé uitgebreidste WIJKagenda van groot Leidsche Rijn. Zowel wekelijks online bijgewerkt als ook 4x/jaar als eigen print uitgave en op facebook & twitter.

Steeds vol met leuke uitjes, verrassende activiteiten, veelzijdige workshops en diverse bijeenkomsten voor jong & oud in stadsdeel Leidsche Rijn (inclusief Vleuten – de Meern).

Tips evenementen & activiteiten
Heb je een tip, mail het dan naar UITladderLeidscheRijn@gmail.com. Dan bekijkt de redactie van de UITladder of en hoe het verwerkt kan worden. (als free publicity of/en als samenwerking).

Sneller jouw informatie vinden
Soms is het even zoeken naar de evenementen die bij jou passen. Vandaar deze zoek tip:
rood = evenement/eenmalig, blauw = vaker, aqua = sportief, groen = natuur/buiten, olijf=jongeren, paars = kids, oranje = cursus/workshop.
Dit komt overeen met de rubriekkleuren in de papieren UITladder Leidsche Rijn.

Beleef Leidsche Rijn
Ten slotte wijzen we je ook graag op de online evenementen- en reisgids BeleefLeidscheRijn.nl. Daar vind je veel inspiratie en informatie over komende evenementen en leuke locaties om een leuke tijd in Leidsche Rijn te hebben. Facebook / Twitter

Heel veel plezier !