HistorieUitblinkers

De Canon van Leidsche Rijn

 Rechtstreeks naar de Canon van Leidsche Rijn

Sinds augustus 2021 is er de Canon voor Leidsche Rijn (inclusief Vleuten, De Meern en Haarzuilens) die de Canon van Nederland aanvult. In 50 vensters worden de belangrijkste historische gebeurtenissen en plekken beschreven.
Hoe ging het hier vroeger? En waarom staan bepaalde gebouwen waar ze staan? In deze Canon kun je op zoek gaan naar de antwoorden op deze, en nog veel meer vragen.

Iedereen, van elke leeftijd, kan plezier beleven aan deze Canon. Het doel is om de lezer nieuwsgierig te maken, zonder de pretentie te hebben volledig te zijn. Aan de vensters zijn vaak extra afbeeldingen en filmpjes toegevoegd, die uitnodigen om zelf op onderzoek uit te gaan en iets nieuws te leren. Als je de historische verhalen van jouw buurt en wijk kent, dan gaat deze ook meer voor je leven. Locaties, gebouwen, wegen, kanalen, straatnamen krijgen betekenis. Daar wil deze Canon aan bijdragen. Ook op school kan er in de klas gebruik van worden gemaakt.

De Canon van Leidsche Rijn is een initiatief van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. In 2021 bestaat de vereniging 40 jaar en deze Canon is de kroon op dit jubileum.

 Rechtstreeks naar de Canon van Leidsche Rijn