Routes

Wandeling rond Vleuten-dorp | 10.5 km

Wil je eens van verschillende kanten naar het oude dorp van Vleuten kijken, dan is deze wandeling van ruim 10 km een echte aanrader.

Startpunt: Parkeer terrein Geiten/Beleefboerderij Thematerweg 5, Haarzuilens.

Achter de geitenboerderij sla je rechtsaf het wandelpad in. Kort hierna steek je de Joostenlaan over en vervolgt het wandelpad.
Deze loopt op het einde door een mooie boomgaard en eindigd bij de Eikslaan.
Hier sla je linksaf en loopt circa 150 meter over deze verharde weg. Bij het Haarpad het wandelpad in de weilanden nemen (aan het begin de rechtse nemen). Je slingert dan door de landerijen van Wielrevelt (Natuur Monumenten Haarzuilens).
Je steekt de Joostenlaan over en vervolgt nog een stukje het wandelpad door de weilanden.
Bij de verharde weg (Haarpad) ga je rechts richting Vleuten.

Zodra je bij de eerste bebouwing komt ga je rechts de Houtwerf in en loop je een stukje tussen de huizen.
Bij de Dorpsstraat ga je links en zo loop je naar het centrum van Vleuten. Hier zie je de witte Broederschapshuisjes en misschien is het kleine museum (gratis) wel open voor een kort bezoekje.
De Dorpsstraat gaat over in de Hindersteinlaan (winkels), maar je slaat rechtsaf de rustiger Pastoor Ohllaan in. Het wandelpad volgen langs de sloot en bij de rotonde rechts het Lint (Máximapark) op.

Het lint gaat eerst onder het spoor door en daar zie je dan ook een van de kunstwerken van het Beelden park Leidsche Rijn staan in het gras.
Nog iets verder ga je de autoviaduct onderdoor. En sla bijna meteen linksaf de brug over de Vikingrijn over.
Daar het Isidoruspad rechts inslaan richting parkrestaurant Anafora. Je bent halverwege de route, dus kunt hier even stoppen.
Of loop meteen 200 mtr door op het Vikingpad, tot je linksaf kunt en het pad tussen de woningen neemt en hier de Alendorperweg oversteekt.
Dit is de Lindenboslaan en deze loopt tot aan het Lint. Hier linksaf het Lint op.

Het lint gaat weer onder een autoviaduct en het spoor. En slingert verder om het Máximapark heen.
Bij het calisthenicstoestel (groot fitness apparaat). Linksaf naar de fietsbrug. (Je kunt hier ook rechts de Enghlaan in om bij Dengh iets te drinken op het terras).
Geniet even boven op de fietsbrug van het wijdse uitzicht. Vervolg je weg naar beneden en ga rechts het Lint weer op.

Na een paar honderd meter kun je links de wandeling vervolgen door de Thematervelden. Dit geeft je weer een andere blik op de omgeving.
De Maarssenseweg oversteken en het onverharde wandelpad vervolgen. Hier kom je ook nog een vogelkijkhut tegen.
Als je bijna bij het einde van de Haarrijnseplas bent even opletten om het goed pad te nemen naar het eindpunt. Bij de 3 splitsing neem je de meest linkse. Je ziet dan al de geitenboerderij weer en komt zo terug bij je beginpunt.

Route bekijken
Op afstandmeten.nl is deze route ook terug te vinden. Klik HIER.
Hou je meer van wandelknooppunten, kijk dan op Struinen en Vorsen.nl – Klaver 3 route.  Klik HIER.

wandeling rond het oude Vleuten