Routes

Wandeling Mauritspark & Meentpark | 3.5 km

Een verrassende route door bosachtig Mauritspark en rond de grote vijver van het Meentpark.

Als startpunt hebben de ingang van het Mauritspark gekozen naast Muziekpodium Azotod. Ook omdat zo deze wandeling makkelijk aan de wandeling door het Kloosterpark & Veldhuizerpark te knopen is, als je wat langer wilt wandelen.

Startpunt: neem het pad tussen woningen en Muziekpodium Azotod. Je waant je meteen bijna in een echt bos met de volwassenen bomen die hier staan. Je gaat na een paar honderd meter het bruggetje over en neemt bij de eerste splitsing de linkerafslag.

Zo loop je langs de Paaibaai, een ondiepe plek waar vissen hun eitjes kunnen afzetten. En snel gevolgd door de Paddenpoel.
Even later voegt het pad van rechts samen en loop je rechtdoor.

Zodra je de Meentweg oversteekt kom je in het Meentpark met een heel andere uitstraling. Binnen 100 meter kun je rechtdoor lopen om zo op het plankier uit te komen wat je op een leuke wijze over de vijver doet uitkijken.
Aan het einde van het plankier hou je rechts aan om helemaal om de vijver heen te kunnen lopen. Onderweg kom je nog een paar trimtoestel van Trimparcours De Meern tegen.

Als je de hele vijver rond bent, steek je weer de Meentweg over en klein stukje rechtdoor, tot het pad splitst en je naar links gaat. Nu neem je de andere zijde van het park. Weer over het bruggetje en je komt bij het beginpunt uit.

Meer informatie
Bekijk de hele route op afstandmeten.nl. Link HIER.
Of bekijk het YouTube filmpje van deze wandeling HIER.
Meer informatie Mauritspark of Meentpark.

 

 

Paaibaai Mauritspark De Meern Paddenpoel Mauritspark De Meern

Plankier Meentpark De Meern Brug vijver Meentpark De Meern