ActiefMáximaparkRoutes

Het Lint | 8 km

Het Máximapark wordt omzoomd door een brede groenstrook met daarin een verhard pad van in totaal 8 kilometer lang en 6 meter breed. Het Lint is geliefd bij skaters, wandelaars, fietsers en hardlopers. Het asfalt is versierd met de margrietjes die zo herkenbaar zijn in het park.

Om het Castellum Hoge Woerd loopt nog een extra lus van 2 kilometer. Hier is het asfalt versierd met Romeinse helmen.

Bereikbaarheid
Via Het Lint zijn alle delen van het park te bereiken. Het Lint is officieel een voetpad, maar dankzij het gladde wegdek geschikt voor zowel wandelaars, fietsers, hardlopers als skaters. Langs Het Lint staan bankjes om even te rusten en te genieten van de omgeving.
Voor fietsers zijn er op vele plekken houten fietsrekken om je fiets te stallen en een stuk te voet te ontdekken. Wielrenners mogen ook over het Lint, maar hou rekening met de wandelaars en spelende kinderen.
Voor bezoekers met de auto zijn er diverse kleine parkeerplaatsen (gratis) rondom het park. 
Het OV heeft haltes in de buurt, oa buslijnen 4, 28 en 127. Vanaf deze haltes loop je in 5 tot 10 minuten naar het park. Met de trein reis je naar station Vleuten of station Terwijde. Vanaf deze stations loop je in circa 15 minuten naar het park.

Het pad is iets verhoogd aangelegd en biedt daardoor een prachtig uitzicht over de Haarrijnseplas, de fraaie sportaccommodaties en de bijzondere attracties van stadspark De Binnenhof.

Ontwerper
De beroemde landschapsarchitect Adriaan Geuze heeft het Lint en zowel het Máximapark ontworpen.

Activiteiten
Het hele jaar door zijn er diverse activiteiten in het park, van sportwedstrijden (oa Loop van Leidsche Rijn, KikaRun, Trecho teamrun), evenementen (oa Foodtruckfestival Lekker in het Park) tot goede doelen evenementen (bv Badeendjesrace). Kijk op de UITladderLeidscheRijn of bij komende evenementen op deze website.