Nieuws

Beleef Leidsche Rijn.nl is LIVE!

Persbericht 28 mei 2019

Eindelijk heeft Leidsche Rijn  een eigen ‘toeristische’ website BeleefLeidscheRijn.nl

Vanaf woensdag 29 mei zal ook Leidsche Rijn een eigen website hebben waar al 170 plekken op staan, waar we trots op zijn en een onderdeel zijn van dit steeds sneller ontwikkelende, afwisselende en complete stadsdeel. Alle speciale plekken die je kunt zien of waar je wat kunt doen, zijn beschreven en bevatten uitleg, adres en meer handige informatie. Het brede aanbod is handig gesorteerd zoals op de top 15, actief zijn, openbare kunst, historische locaties of bijzondere architectuur, kinderplekken en parken en nog veel meer, maar allemaal te beleven in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens.

Voor mensen van buiten Leidsche Rijn zijn bijvoorbeeld de Top 15 locaties of de 4 meest belangrijke deelgebieden als het Máximapark, Haarzuilens, Rijnkennemerlaan of Leidsche Rijn Centrum heel handig. In één oog op slag staat alles bij elkaar. Maar ook met diverse fiets- of wandelroutes willen we je op een andere wijze naar dit stadsdeel laten kijken en uitnodigen het eens te bezoeken en je te laten verrassen.
Voor bewoners is het waarschijnlijk erg leuk om bijvoorbeeld eens te kijken hoeveel kleinere verborgen parels er in hun eigen buurt verscholen liggen en wat de verhalen achter die plekken zijn. Maar ook kan het verrassend zijn om eens meer te weten of de kunstwerken, diverse opvallende moderne architectuur in de wijk of een park in een andere buurt. Kortom beleef Leidsche Rijn eens op een andere manier.

Kortom voor iedereen wat wils en dan hebben we nog niet eens het handige evenementen overzicht en klink met digitale UITladder genoemd. Zo weet je altijd welke grotere evenement er binnenkort in Leidsche Rijn plaats vind.

De initiatiefnemer is Evalien van’t Veen, die al vaker als trotse bewoner Leidsche Rijn op diverse manieren haar Leidsche Rijn positief op de kaart zet o.a. met de papieren UITladder Leidsche Rijn en UITeteninLeidscheRijn.nl. Zij vond echter dat de wijk nog één ding miste, namelijk een goede zien&doe website, informatief voor bewoners, maar ook zeer zeker verbluffend en inspirerend voor (potentiele) bezoekers uit de stad Utrecht en omliggende regio.

Vandaar dat zij de afgelopen maanden aan deze website heeft gewerkt. Natuurlijk is hij nog niet 100% compleet en klaar. En er zijn nog diverse technische wensen, maar met het starten van het buitenseizoen in mei, vond ze dat de website maar gewoon live moest gaan. En dat is hij dus vanaf woensdag 29 mei. Ondertussen gaat ze de komende maanden gewoon door met aanvullen en verbeteren.

De website wil je graag inspireren voor de veelzijdige mogelijkheden met het bekende, het nieuwe en het onverwachte dat stadsdeel Leidsche Rijn te bieden heeft. De website zal woensdag 29 mei live gaan en het team hoort graag wat je er van vindt.