Nieuws

Tuinieren zonder tuin!

Tuinieren zonder tuin? Dat is geen probleem! Het voorjaar is in volle gang. Tijd om lekker buiten te tuinieren! Wil je graag tuinieren, maar heb je enkel een balkon, terras of plat dak? Geen probleem! Je hebt namelijk niet per se een tuin nodig. Met potten, bakken en zakken kom je al een heel eind. Stichting Utrecht Natuurlijk geeft je met 2 handige digitale folders tips hoe je nu snel aan de slag kunt gaan.

Groene stad
Geen tuin, maar wel graag (moes)tuinieren? Dat kan gewoon. Ook in deze tijd waarin we meer thuis moeten blijven. En op deze manier zorg je zo ook voor extra groen in Utrecht. Insecten en vogels vinden er beschutting en voedsel. De planten vangen fijnstof op en gebruiken het regenwater of houden dit vast. En planten aan de muur bieden je verkoeling in de zomer en zorgen voor warmte-isolatie in de winter.

Hoe start je?
Neem enkele potten en bakken en vul deze met grond. Zorg wel dat er een gat onderin de pot of bak zit, zodat overtollig regenwater kan weglopen.
Kies voor planten met bloemen en vruchten. Dit staat lekker fleurig én vogels en insecten zullen je dankbaar zijn. Als je zelf lekker uit je tuintje wilt eten, start je een moestuin.

Handige folders
Stichting Utrecht Natuurlijk heeft twee handige folders vol met tips om aan de slag te gaan met (moes)tuinieren in potten en bakken.
Je vindt de folders met alle tips op www.utrechtnatuurlijk.nl/tuinieren.
Zodra de stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk weer open gaan, vind je ze ook daar. Bij ons is dat trouwens Steede Hoge Woerd.

Veel tuinier plezier!