Nieuws

Traveling Farm Museum of forgotten skills

Kennen jullie het Reizend Boerderij Museum voor Vergeten Vaardigheden of wel Travelling Farm Museum of Forgotten Skills al? Het is een idee van een aantal kunstenaars uit Leidsche Rijn. Ze hebben wielen gezet onder een museum dat jou alles vertelt over de recente geschiedenis van Leidsche Rijn en vergeten vaardigheden op het gebied van landbouw en voedselproductie.

Er was er eens …
Heeft de grond waarop wij nu leven een verhaal te vertellen? Kunnen we daar samen naar luisteren? En wat hebben heeft de grond dan te zeggen? En de insecten die erin rond kruipen? Of de kinderen die erop spelen? En als we dat doen, wat kunnen we daarvan leren? Welke ambachten en verhalen liggen verborgen en verankerd in de grond waar we op leven?  Wat is er over van ons agrarische verleden in deze nieuwbouwwijk? Kunnen we misschien iets leren van dat verleden?

Samen onderzoeken
Het Museum nodigt je van harte uit om samen met hen op onderzoek uit te gaan. Ga mee op reis, bezoek hun bijeenkomsten en workshops in Leidsche Rijn.  Samen op zoek gaan naar de antwoorden en samen de verhalen schrijven van het Reizende Boeren Museum voor Vergeten Ambachten: een mobiel mee-doe-museum dat luistert naar het verleden en heden van Leidsche Rijn. Welke duurzame lessen herbergt onze geschiedenis voor  onze toekomst? En als je wil, kunnen ze eventueel met hun bakfiets bij jou in de straat komen.

Ook hebben ze tijdelijk een leeg winkelpand in winkelcentrum Terwijde tot hun beschikking.

Website
Bezoek eens hun website: HIER de Link.

Afbeelding: Travelling Farm Musuem Forgotten Skills.