KunstLeidsche Rijn CentrumNieuws

Sensibility and Sensitivity | Leon Keer

Leon Keer verbindt hoofd en hart met enorme openlucht 3D vloerschildering op het Berlijnplein.
Hij is een van ’s werelds bekendste kunstenaars in de 3D of anamorfische straatkunst en heeft medio maart bij stadslab RAUM aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum een bijzondere vloerschildering gerealiseerd. Het werk van maar liefst 150m2 toont een kleurrijk werk genaamd ‘Sensibility and Sensitivity’ waarop een hart en hersens te zien zijn, die met elkaar verbonden zijn. Het werk trekt sinds de afronding al veel bekijks van voorbijgangers op het Berlijnplein. En gelukkig blijft dit werk circa een jaar zichtbaar.

Een eigen plek in Utrecht
De Utrechtse kunstenaar Leon Keer heeft de afgelopen jaren op aanvraag diverse werken gemaakt in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi Arabië, Rusland, Nieuw-Zeeland, Australië en verschillende landen in Azië. In zijn werk komen actuele onderwerpen komen naar voren, zoals klimaatverandering en de leefbaarheid van deze wereld. Het is voor het eerst in zijn carrière dat hij een ‘eigen’ plek krijgt in Utrecht, de stad waar hij zelf ook woont. “Het is bijzonder om een werk in mijn eigen stad te realiseren. Nu kunnen ook mijn eigen familie en vrienden ook eens kunnen komen kijken. Dat gaat toch lastiger als je aan de andere kant van de wereld werkt.”

Street art met een boodschap 
Op de vraag of er een betekenis achter dit nieuwe werk zit, geeft de kunstenaar aan: “Ik wilde vooral iets maken dat positiviteit uitstraalt. En in deze moeilijke tijden van de corona crisis is er behoefte aan een evenwicht tussen hart en hoofd.”
De vloerschildering is van semi-permanente aard en zal de komende maanden nog te zien zijn op het Berlijnplein.

Aftermovie
Binnenkort is een uitgebreide aftermovie over dit project bij RAUM te bekijken op de website van RAUM.

Meer weten over RAUM
Voor meer informatie over RAUM en wat ze daar doen, verwijzen we naar deze LINK.

Foto: RAUM waarbij Leon Keer het kunstwerk aan het maken is.