Nieuws

KLEER pop-up shop | anders met kleding omgaan

Niet kopen, maar lenen: Jouw inloop kledingkast in Leidsche Rijn heet Kleer en is voorlopig gevestigd in de Metaal Kathedraal.

Van 6 september t/m 31 december opent KLEER een pop-up kleding shop in de Metaal Kathedraal. KLEER is een lokaal initiatief wat staat voor Koop, Leen, Ruil. Het doel van KLEER is om mensen te inspireren creatiever en duurzamer om te gaan met hun kleding. Houd jij van afwisseling in je garderobe of wil je een keer een andere stijl uitproberen? Waarom zou je dan nieuwe kleding kopen, als je ook mooie dingen kunt lenen?

De KLEER pop-up shop kun je zien als jouw extra kledingkast: je leent het item dat jij op dat moment wil dragen. KLEER werkt als volgt:

Toch kopen?
Bij KLEER kun je ook tweedehands en vintage kleding kopen. Je kunt ook je eigen gedragen merkkleding in consignatie inbrengen bij KLEER. Als zij jouw kleding kunnen verkopen of uitlenen dan ontvang je van hen 50% van de verkoopprijs. Als je bijvoorbeeld een merkbroek inbrengt die ze voor € 50 verkoopprijs in de winkel hangen en hij wordt verkocht, dan ontvang jij 25 euro. Kleding die niet verkocht of uitgeleend wordt, krijg je aan het einde van de pop-up periode van ze terug.

Liever lenen
Naast kopen kun je ook kleding lenen voor een percentage van de verkoopprijs – je hebt daarbij in eerste instantie keuze uit een rek met vintage en andere pareltjes. Daarnaast willen ze zoveel mogelijk ruimte bieden voor ‘in consignatie’: hoe meer mensen van onze service gebruik maken, hoe wisselender en aantrekkelijker het assortiment in de winkel!

Of gewoon ruilen
KLEER zal op termijn kleding swaps gaan organiseren waarbij mensen hun kleding kunnen ruilen. Tijdens die events zal er ook ruimte zijn voor het ruilen van kinderkleding, herenkleding en fast fashion merken zoals H&M en Zara.

Gegevens
Open: donderdag, vrijdag en zaterdag van 13 -17 uur.
Adres: Metaal Kathedraal, Rijksstaatweg

Achtergrond informatie
Initiatiefnemers van de pop-up shop zijn schoonzussen Nina en Kim Poldner, beiden woonachtig in De Meern. Kim is al vijftien jaar actief als ondernemer, docent en onderzoeker op het gebied van duurzame mode. Nina is docent en curator van de KLEER collectie die zij afgelopen jaren zorgvuldig heeft opgebouwd. Beiden zijn duurzame mode fashionistas: Nina is verzot op tweedehands en vintage kleding en heeft het liefst iedere dag iets anders aan. Haar eigen kleding past in één kast onder het motto ‘Iets eruit = iets erin’. Kim koopt al tijdens niks meer, maar leent haar kleding via Lena The Fashion Library in Amsterdam. Hun frustratie dat er nog geen kledingbibliotheek in Utrecht/ Leidsche Rijn is, leidde tot het idee om een pop-up te openen. Als de winkel eind december een uitgebreid assortiment heeft en er voldoende kleding wordt gekocht en geleend, dan kunnen Nina en Kim uitkijken naar een vaste locatie in Leidsche Rijn. Houd de KLEER Facebook en Instagram pagina’s in de gaten voor openingstijden en updates!

Meer informatie? Check @kleer.official of bel Kim via 06-39082085.