NieuwsRoutes

Fietsboulevard Leidsche Rijn

Leidsche Rijn is een aantal bijzondere fietspaden rijk. Naast het Lint, de Rijnkennemerlaan is er ook het fietspad van de binnenstad Utrecht naar het Máximapark, via de Gele Brug: de ruim 3 km lange Fietsboulevard Leidsche Rijn.

Het fietspad loopt vanaf af het Máximapark (sportpark UVV/ het Lint, via Het Zand, door Grauwaart via Leidsche Rijn Centrum, het Berlijnplein naar en de Gele Brug en binnenstad Utrecht. Het fietspad valt op doordat het 6 meter breed is. Daarom wordt het ook de  ‘Fietsboulevard’ genoemd.
Ongeveer halverwege kruist hij het fietspad Rijnkennemerlaan.

In 2020 wordt het op diverse plekken groenen en kleurrijker door nieuwe en extra aanplant van struiken en planten, maar komen er ook afstanden op het pad naar de Domtoren en Pergola van het áximapark.

Suzan saved my live
Misschien is het je ook wel eens opgevallen dat er ergens midden op de fietsboulevard een boom staat met een tekst op de grond. Dit is een van de weinig oorspronkelijke bomen die hier stonden en door eén van de eerste en betrokken buurtbewoonster behouden is gebleven. Vandaar de tekst Suzan saved my live.
Boomtekst Suzan saved my live