Nieuws

Stuur een VRIJheidsbloem in

Voor de alternatieve invulling van de dodenherdenking en vrijheidsfeest, roept de stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn bewoners op een bloem te tekenen. Deze zal dan in de speciale film gemonteerd worden en op 4 mei vertoond worden.

Insturen bloem
Mail uw herdenkings- of vrijheidsbloem (getekend, geknutseld, gefotografeerd) uiterlijk 2 mei naar: viermeileidscherijn@gmail.com.
Of deel deze “digitale bloem” op de sociale media op 4 en 5 mei bij het bericht van 4 en 5 mei Leidsche Rijn op Facebook of twitter.

4 mei 2020
Digitale kranslegging en tekeningen van bloemen in plaats van de vijfde dodenherdenking voor Leidsche Rijn op het Berlijnplein, dit ivm de corona maatregelen. Om deze belangrijke traditie niet helemaal te laten passeren zal op de website van de Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn een korte film worden gepubliceerd met een alternatieve herdenking waarin de ingestuurde bloemen verwerkt zal zijn. De film zal vanaf 19.45 te zien zijn op de sociale media kanalen.

5 mei 2020
Film met gesprekken over vrijheid in plaats van het eerste vrijheidsfeest voor Leidsche Rijn in Castellum Hoge Woerd, dat niet plaats kan vinden vanwege de coronamaatregelen. Om toch aandacht te besteden aan het bijzondere jubileum (75 jaar bevrijding) zal op de website van de Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn een korte film met gesprekken over 75 jaar vrijheid worden gepubliceerd. Deze film zal op 5 mei te zien zijn op  www.5meileidscherijn.nl.

Meer weten over bv verzets-, oorlogs- en herdenkingsmonumenten in Leidsche Rijn, Vleuten De Meern? 
Kijk dan HIER.