HistorieNieuws

Rondleiding met gids buitenterrein Castellum

Vanaf zaterdag 18 juli start Museum Hoge Woerd met een nieuw type rondleiding: in de openlucht, waarbij een ervaren gids de bezoekers een rondleiding geeft over het buitenterrein van Castellum Hoge Woerd. Iedere zaterdag en zondag om 14 uur start er een rondleiding waarbij men uitgebreid wordt meegenomen in de bekende en minder bekende geschiedenis van de Hoge Woerd.

Openlucht rondleiding
Tijdens deze bijzondere openlucht rondleiding genaamd Circum Castellum gaat een ervaren gids met de bezoekers op zoek naar de bekende en minder bekende verhalen rondom allerlei vondsten van de Hoge Woerd. Zo wordt de constructie van het Castellum besproken en wordt er een ronde langs het voormalige badhuis en het vroegere stroomgebied van de Rijn gemaakt. Ook worden interessante locaties waar belangrijke opgravingen gedaan zijn, tijdens de tour aangedaan. Circum Castellum bewijst wat voor een archeologische schatkamer Castellum Hoge Woerd eigenlijk is, waar het Romeinse leven aan de Limes op complete en wonderbaarlijke wijze in beeld wordt gebracht.

Reserveren
Voor de rondleidingen dient men te reserveren, dit kan eenvoudig via de website van het Museum.
De prijs van ticket is € 4 (volw.) en € 3 (kind vanaf 7 jr).
Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

Museum Hoge Woerd
De openlucht rondleidingen zijn onderdeel van het aanbod van Museum Hoge Woerd. De toegang tot het museum is gratis, op basis van reservering. Het museum is momenteel, in verband met de maatregelen rondom COVID-19, enkel van vrijdag t/m zondag geopend. Voor meer informatie, de actuele openingstijden en het reserveren van tickets: www.museumhogewoerd.nl.

Castellum Hoge Woerd
Het museum is gevestigd binnen de muren van Castellum Hoge Woerd, een moderne herbouw van het Romeinse fort dat 2.000 jaar geleden op de Romeinse grens (Limes) stond: op de oorspronkelijke vindplaats én op ware grootte. Nu is het Castellum de plek waar cultuur, natuur en historie op unieke wijze samenkomen.