activiteiten 2019Nieuws

vr 13 sept 2019 | Brommerbios bij RAUM

Gratis naar de film? Dat kan de hele zomer bij RAUM op het Berlijnplein. De Brommerbios is neergestreken en brengt je de mooiste films onder de sterrenhemel.

RAUM heeft namelijk de Brommerbios overgenomen. De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop gebouwd op een Zundapp bakbrommer uit de jaren ’70. Programmamaker Lotte Walrave en ruimtelijk ontwerper Maarten Slot bedachten de Brommerbios in 2014 en hebben sindsdien de buitenbioscoop in bijna alle Utrechtse parken en tuinen geparkeerd. Honderden vriendengroepen, stelletjes, echtparen en stoere solisten hebben hun kleedje voor het scherm uitgespreid en films gezien van aanstormende en gevestigde filmmakers, onder andere bij Molen de Ster, Vechtclub XL en tijdens het Nederlands Film Festival.

Voor RAUM is de Brommerbios hét voorbeeld van hoe kunst (film in dit geval) mensen kan samenbrengen in de publieke ruimte. Wat is er nu leuker dan bij de schemering op het gras neer te ploffen en film te kijken op een warme zomeravond, middenin de stad?

In de maanden juli, augustus en september programmeert RAUM dit jaar zes filmavonden inclusief filmdiner in de openlucht. Het filmprogramma is samengesteld door Roos Stelling (Louis Hartlooper Complex & Springhaver). De films zijn mede geselecteerd op basis van de wereldsteden waarin de films zich afspelen. RAUM specialiseert zich als cultureel stadslab immers in het (toekomstige) stadsleven en stedelijke kwesties via expo’s en events.

Data:
5 juli: Shoplifters (2018 – Tokyo, Japan)
19 juli: Capharnaüm (2018 – Beiroet, Libanon).
2 aug: Rafiki (2018 – Nairobi, Kenia)
16 aug: voorpremiere Tigers Are Not Afraid (2017 – Mexico City, Mexico) i.s.m. Louis Hartlooper Complex
30 aug: Mid90s (2018 – Los Angeles, USA)
13 sept: Kabul, City in the Wind (2018 – Kabul, Afghanistan)

Aanvang film 21.30 uur.
Kijken is gratis.
Neem je eigen kleedje of klapstoeltje mee.