Nieuws

Beleef Leidsche Rijn is online!

Welkom op Beleef Leidsche Rijn, dé online evenementen- en reisgids voor Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens. Een stadsdeel met nu al 85.000 bewoners en nog volop in ontwikkeling, maar ook al heel rijk aan heel veel moois en divers.

Hier vind je alle informatie over de leukste evenementen, grootste bezienswaardigheden en kleine parels. Maar alles waar we trots op zijn en volop van genieten.

Stadsdeel
Leidsche Rijn is een levendig stadsdeel, met een bomvolle agenda vol vele evenementen en activiteiten voor jong & oud.
En slechts op een steenworp van de binnenstad van Utrecht, zo met de fiets of openbaar vervoer te bereiken.

Wat op deze website?
Je vind er onder andere informatie over:
* komende evenementen
* leuk voor kids
* actief bezig zijn
* top locaties
* handige fiets- en wandelroutes
* vele kunstwerken, historische plekken en architectuur
* parken of plekken met dieren of water 
* horeca overzicht
En nog veel meer… Kortom er valt heel veel te ontdekken en beleven in Leidsche Rijn.

Achtergrond
Vanaf woensdag 29 mei 2019 heeft ook Leidsche Rijn een eigen website hebben waar al ruim 200 evenementen en plekken op staan, waar we trots op zijn en een onderdeel zijn van dit steeds sneller ontwikkelende, afwisselende en complete stadsdeel. Alle speciale activiteiten en plekken die je kunt zien of wat kunt doen, zijn beschreven en bevatten uitleg, adres en meer handige informatie. Het brede aanbod is handig gesorteerd zoals op de top 15, waar kun je hier actief bezig zijn, openbare kunst, historische locaties of bijzondere architectuur, kinderplekken en parken en nog veel meer, maar allemaal te beleven in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens.

Voor alle Utrechters
Voor mensen van buiten Leidsche Rijn zijn bijvoorbeeld de evenementen, Top 15 locaties of de 4 meest belangrijke deelgebieden als het Máximapark, Haarzuilens, Rijnkennemerlaan of Leidsche Rijn Centrum heel handig. Een oog op slag staan alles bij elkaar. Maar ook met diverse fiets- of wandelroutes willen we je op een andere wijze naar dit stadsdeel laten kijken en uitnodigen het eens te bezoeken en je te laten verrassen.

Bewoners
Voor bewoners is het waarschijnlijk erg leuk om bijvoorbeeld eens te kijken hoeveel kleinere verborgen parels er in hun eigen buurt verscholen liggen en wat de verhalen achter die plekken zijn. Maar ook kan het verrassend zijn om eens meer te weten of de kunstwerken, diverse opvallende moderne architectuur in de wijk of een park in een andere buurt. Kortom beleef Leidsche Rijn eens op een andere manier.

Kortom voor iedereen wat wils en dan hebben we nog niet eens het handige evenementen overzicht en link met digitale UITladder genoemd. Zo weet je altijd welk evenement er binnenkort in Leidsche Rijn plaats vindt.

Initiatiefnemer
De initiatiefnemer is Evalien van’t Veen, die al vaker als trotse bewoner Leidsche Rijn op diverse manieren haar Leidsche Rijn positief op de kaart heeft gezet o.a. met de papieren UITladder Leidsche Rijn en UITeteninLeidscheRijn.nl. Zij vond echter dat de wijk nog één ding miste, namelijk een goede zien&doe website, informatief voor bewoners, maar ook zeer zeker verbluffend en inspirerend voor (potentiele) bezoekers uit de stad Utrecht en omliggende regio.

Vandaar dat zij de afgelopen maanden aan deze website heeft gewerkt. Natuurlijk is hij nog niet 100% compleet en klaar. En er zijn nog diverse technische wensen, maar met het starten van het buitenseizoen in mei, vond ze dat de website maar gewoon live moest gaan. En dat is hij dus vanaf woensdag 29 mei. Ondertussen gaan we de komende maanden gewoon door met aanvullen en verbeteren. Heb je tips, mail dan naar Evalien@even-hier.nl of UITladderLeidscheRijn@gmail.com.

De website wil je graag inspireren voor de veelzijdige mogelijkheden met het bekende, het nieuwe en het onverwachte dat stadsdeel Leidsche Rijn te bieden heeft.