Nieuws

Beleef en UITladder Leidsche Rijn op print

Wat is de afgelopen weken de wereld veranderd en in welke corona rollercoaster zitten wij nu. Mensen zijn ziek, onzeker over hun werk en inkomen en we moeten met zijn allen zoveel mogelijk thuis blijven.

Voor mij had het vandaag, donderdag 19 maart, een mooie feestelijke dag moeten worden met de vernieuwde, rijk gevulde UITladder Leidsche Rijn, die opgegaan is in de eerste Beleef Leidsche Rijn. Met dubbele oplage en in bijna heel Leidsche Rijn, Vleuten De Meern huis aan huis bezorgd (tenzij je een nee/nee sticker hebt) met VARnws van deze week.
Vol met veelzijdige, verrassende, inspirerende, maar ook vertrouwde en verbindende activiteiten en evenementen in ons stadsdeel. Een lente lang volop zorgeloos genieten van het leven en elkaar. Maar helaas.

Vorige week donderdag 12 maart, toen ik de laatste hand legde aan de Lente UITladder / Beleef Leidsche Rijn was er nog weinig aan de hand en werden er zelfs door U in de Wijk filmopnames gemaakt van het maakproces. Maar in de uren en dagen er na veranderde er veel. Locaties zoals theaters, vrije tijds plekken en horeca zijn dicht gegaan, evenementen zijn al t/m 6 april afgelast en scholen zijn gesloten. Ook organisaties nemen nu zelf de beslissing, uit voorzorg of omdat het organiseren op tijd niet meer lukt, om evenementen af te lasten in de periode erna. Allemaal heel begrijpelijk en verstandig.

Toch hoop ik dat deze nieuwe Beleef Leidsche Rijn bewoners laat zien hoe rijk dit stadsdeel is aan veelzijdige organisaties, initiatieven en evenementen. En dat we deze waarderen als onderdeel van ons dagelijks leven, wat op enig moment er weer een stuk normaler eruit zal zien. Misschien al op hele korte termijn, misschien op iets langere termijn. We weten het gewoon niet.
En denk aan al deze organisaties en hun partners, die het nu dus echt moeilijk hebben en onzeker zijn over hun toekomst.

De lente Beleef / UITladder Leidsche Rijn op papier loopt t/m eind mei. En hopelijk hebben we het dan het ergste achter ons gelaten.

Link naar de digitale print versie HIER.

Gelukkig is er ook nog de website www.BeleefLeidscheRijn.nl met zien&doen in stadsdeel Leidsche Rijn. Normaal ook met veel evenementen informatie, maar we werken eraan om de komende tijd ook andere informatie, die al wel op de website staat, op de homepagina zichtbaar te maken.
En dat geldt ook voor de sociale media kanalen van Beleef Leidsche Rijn en UITladder Leidsche Rijn. We houden jullie op de hoogte.
Link  Beleef Leidsche Rijn: Facebook HIER | Twitter HIER
Link UITladder Leidsche Rijn: Facebook HIER | Twitter HIER

Maar het belangrijkst voor nu is, blijf gezond en positief. Samen komen we deze moeilijke en onzekere §periode te boven en straks gaan we weer volop van het leven genieten.

Met vriendelijke groet,

Evalien van’t Veen, uitgever van Beleef & UITladder Leidsche Rijn