za 9 nov | Voorproefje What You See Festival

What You See Festival popt eenmalig op met een speciaal programma in Leidsche Rijn Centrum. Het multidisciplinaire What You See Festival zal het winkelpubliek verrassen met bijzondere performances, installaties en film als uitnodiging in gesprek te gaan over het thema gender en seksualiteit.

De pop-up editie in Leidsche Rijn Centrum dient als voorproefje op het What You See Festival 2019 dat van 21 t/m 24 november plaatsvindt op diverse locaties in de binnenstad van Utrecht.

In Winkelcentrum Leidsche Rijn tonen studenten Muziek & Technologie, Interactive Performance Design en Theatervormgeving aan de HKU het kersverse Human Landscape. Human Landscape is een doorlopende performance waarin de studenten, ongenuanceerd en openhartig, hun perspectief bieden op de heersende normen over gender, seksualiteit en identiteit.
De Antwerpse stadsdichter en curator van het Antwerp Queer Arts Festival, Maud Vanhauwaert nodigt het publiek uit voor haar onmogelijke installatie “You’ll Never GUESS WHO”. Een levensgrote versie van het gezelschapsspel “Wie is het” met foto’s van individuen die niet in hokjes te vangen zijn. Met creatief projectbureau AllOne kan het publiek aan de slag door hun eigen blik op gender om te zetten in kunst. Het programma is compleet met de korte film Father Figure van Bibi Fadlalla over Guilliano, vader én grondlegger van Vogue – dansgemeenschap The Kiki House of Angels. In deze poëtische collagefilm delen hij en zijn vrienden op een persoonlijke manier hun ervaringen met homofobie, racisme en uitsluiting in het dagelijks leven.

Tijd: Doorlopend tussen 13 -17 uur.
Meer informatie en programma: http://www.whatyouseefestival.nl

Het What You See pop-up programma in de Leidsche Rijn wordt mede mogelijk gemaakt door Leidsche Rijn Centrum, Gemeente Utrecht, VSBfonds Fonds21, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, K.F. Hein Fonds, Fentener van Vlissingen. In samenwerking met Hoogt on tour, HKU en AllOne.