Nieuws

75 jaar Bevrijding

Dit jaar is het 75 jaar bevrijding van de 2e WO. Overal in Nederland en ook in Leidsche Rijn waren er mooie plannen gemaakt om dit te herdenken en vieren.  Maar ja, corona gooit roet in het eten. Toch willen we met Beleef Leidsche Rijn kort bij 4 en 5 mei 2020 en 75 jaar bevrijding stil staan.

4 mei 2020
Helaas ivm de corona maatregelen is er geen gezamenlijk moment om stil te staan om 20 uur tijdens de dodenherdenking in onze wijken. Er zullen wel op eerdere momenten die dag kransen gelegd worden bij de diverse monumenten. Oa via de sociale mediakanalen van 4 en 5 mei Leidsche Rijn zal er s’avonds een film te zien zien of kijk de TV-uitzendingen op RTV Utrecht en op NPO1.

Oorlogsmonumenten in onze wijken
De Meern WO II herdenkingsmonument    en    Bevrijdingsmonument

Vleuten – Verzetsmonument Vleuten 

Haarzuilens  Oorlogsmonument

Leidsche Rijn    4en5mei monument (in ontwikkeling)

speciale uitgave
De lokale Historische vereniging heeft een speciaal themanummer gemaakt van hun kwartaalblad over 75 jaar bevrijding. Deze kunt u bij hem bestellen als los exemplaar of als abonnee (incl. boek Vinex tot Vicus.) Kijk op hun website voor de details. TIJDSCHRIFT

5 mei 2020
Er was door de St. 4 en 5 mei Leidsche Rijn een mooi programma ontwikkeld met heel diverse onderdelen om met alle generaties bewoners in Leidsche Rijn, Vleuten De Meern stil te staan bij 75 jaar bevrijding. Helaas gaat dit Vrijheidsfeest niet door in 2020. Wilt u er wel meer over lezen? Kijk dan op deze WEBSITE.