zo 30 aug | Badeendjesrace

Mixed Lions Club Utrecht Novum organiseert de 2e badeendjesrace in het Máximapark voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.
In verband met de corona is de datum verzet van 17 mei naar 30 augustus.

De badeendjesrace vindt plaats in de Vikingrijn in het Máximapark voor restaurant Anafora. Op zondagmiddag zullen 3.000 eenden te water worden gelaten en langzaam naar de finishlijn drijven. De vrijwillige brandweer van Vleuten-De Meern zal aanwezig zijn om er voor te zorgen dat de eendjes in ieder geval de eindstreep halen.

Gegevens
Tijd 12.30 uur.

Badeendje kopen? 
Van januari tot en met 30 augustus 2020 verkoopt Mixed Lions Club Utrecht Novum en LEO Club Ultrajectum loten voor het goede doel. De badeendjes zijn genummerd en corresponderen met het nummer van het lot dat u hebt gekocht. Een lot voor een badeendje kost € 2,50 en 5 loten kosten € 10.
De opbrengst van dit evenement komt geheel ten goede van het Prinses Máxima Centrum.

Loten zijn vanaf eind januari 2020 verkrijgbaar via leden van Mixed Lions Club Utrecht Novum , de leden van LEO Club Ultrajectum en via badeendrace@gmail.com. Loten zijn ook online te koop.

Badeendjeskermis
Tijdens het evenement verzorgt LEO Club Ultrajectum de badeendjeskermis, waar de kinderen tegen een kleine vergoeding voor het goede doel diverse “badeendspelletjes” kunnen doen .

Milieu
Uiteraard denkt de organisatie aan het milieu. De badeendjes worden gehuurd van een andere Lionsclub waarbij de huurprijs door deze club aan hun goede doel wordt geschonken. Aan het eind van de wedstrijd worden alle 3000 eendjes weer uit het water gehaald. De kans op achterblijven van een eendje is nihil daar alle eendjes tussen twee grote lange drijvers te water worden gelaten. En uiteraard zien zij er zorgvuldig op toe dat alle eendjes weer worden verzameld. Wanneer de badeendjes uit het water zijn gehaald worden ze opnieuw gebruikt voor weer een nieuwe vrolijke badeendjesrace voor goede doelen.

Winnaar & prijzen
Kijk op de website van de Mixed lions naar hoe en wat je kunt winnen. Link.

Wij hopen dat we er door uw deelname ook dit jaar weer een groot succes van kunnen maken.