di 15 dec | Webinar Nieuwe bebouwing LR VdM; wat zegt dat over onze geschiedenis en samenleving

Bettina van Santen zal een online lezing verzorgen over het gemeentelijke project om nieuwe bouwkunst in het gebied van Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn in kaart te brengen. Voor welke architectuur is in dit gebied gekozen en waarom? Wat zegt dat over de tijd waarin het gebouwd is, over de samenleving waarvoor het gebouwd is? Welke landschappelijke elementen vond men waardevol voor de bebouwing?
De lezing wordt georganiseerd door de lokale Historische Vereniging.

Bettina van Santen is architectuurhistorica en werkt bij afdeling erfgoed. Zij heeft al eerder projecten gedaan in Utrecht over de naoorlogse wijken Overvecht en Kanaleneiland waarover het boek “Utrecht bouwt 1945-1975” verscheen. Ook de van de Monde Lezing van Oud Utrecht werd hierover door Bettina van Santen verzorgd. Ook interessant en met een link naar de hoveniersfamilie Jongerius uit De Meern is haar onderzoek en boek over de Villa Jongerius.

Gegevens
De webinar start om 20 uur op 15 december.
Via activiteiten@histvervdmh.nl kunt u zich opgeven. U ontvangt dan de link plus de betalingsmogelijkheid. Voor leden is de webinar gratis, voor niet-leden kost de webinar €2,50.