Natuur

Kloosterpark – de Balije

Het Kloosterpark ligt aan de zuid en west grens van De Meern en is aangelegd als natuurlijke grens. Aan het zuiden grenst het aan de A12 en aan het westen aan de nieuwbouwwijk de Balije en gaat aan zijde A12 ongemerkt over in het Veldhuizerpark.

Het Kloosterpark kent een variatie aan mogelijkheden. Zo kan er gewandeld worden, gesport en wordt er gespeeld. Er loopt zelfs een fietsroute door het park. In de winter heeft De Meernse Schaatsbaan ook haar plek in dit park. Ook voor de trouwe viervoeters zijn er mogelijkheden om lekker los te lopen en te genieten van de omgeving. Het wordt daarom ook door diverse mensen gebruikt van het Klossterpark; van jong tot oud.

Er is ook een geo-cache beschikbaar voor dit park. De route is circa 3,5 km lang over verharde paden met eenvoudige vragen. Het geheel is heel goed met kinderen te doen. Trek voor de tocht minimaal 1 tot 2 uur uit om het tot een goed einde te brengen.  De cache zelf ligt op een rustig plekje maar hou de omgeving in de gaten om het ongezien te loggen. Verstop de cache achteraf weer zo natuurlijk mogelijk zodat ook andere cachers kunnen genieten van de stash.

Locatie IJsbaan
De ijsbaan is gelegen in het Kloosterpark, op de grens van de wijken Nijevelt en De Balije. De baan is primair bedoeld voor kinderen. 
De baan is bereikbaar via de Stoelenmakerslaan (Nijevelt) en de Lanuariusweg (De Balije). De parkeergelegenheid voor auto’s is beperkt.
Website: www.demeernseijsbaan.nl

Kloosterpark De Meern

Meer weten?
Wil je meer weten over de trimparcours die start in het Kloosterpark? Klik dan HIER 
Wil je meer plekken in Veldhuizen of de Balije weten? Kijk dan op Veldhuizen of de Balije.
Wil je alle parken in Leidsche Rijn weten te vinden? Kijk dan op parken.