KunstLeidsche Rijn CentrumTop 15

RAUM

RAUM is de ‘Culturele’ oase voor ontwikkelingen in de nieuwe stad, aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum, waar jij via kunst & design samen de toekomst van de stad kunt (mee)maken, verbeelden en bevragen.  Met (tijdelijke) kunstwerken * workshops * events * festivals * horeca

Op het publieke stadsplein en in het RAUM programma onderzoeken ze samen met jou naar de toekomst van ontmoeting, eigenaarschap en data. Dat doen ze met zowel toekomstmakers, die werken vanuit de disciplines kunst & design en kennisdelers zoals wetenschappers, journalisten & het onderwijs, als bewoners, bedrijven en bezoekers.

Stap over je verwarring heen en bekijk jouw stad en wijk eens op een andere manier.

RAUM is een van de initiatieven die straks een vaste plek en programma gaan krijgen op deze culturele plek in Leidsche Rijn. De gemeente is nu bezig om de definitieve plannen voor deze Cultuurplek steeds concreter te maken, zodat er met een paar jaar een inspirerende culturele locatie staat.  

Gegevens
Adres: Berlijnplein, Leidsche Rijn Centrum
Website:  RAUM Utrecht 

Bereikbaarheid
Busstation en treinstation Utrecht Leidsche Rijn ligt op paar minuten lopen. 
oa buslijnen 11, 15, 16, 18, 28, 37, 48 stoppen op loopafstand.

Parkeren
Betaald parkeren op het Berlijnplein, echter aan achterzijde Pathé Leidsche Rijn is een grote parkeerplaats met gratis parkeren bij aankoop filmtickets. Deze is bereikbaar via Lage Weide of smal weggetje vanaf Berlijnplein.

Horeca
Op het RAUM terrein is wijkrestaurant Venster gevestigd