Kids

Natuurspeeltuin Nijevelt

Inmiddels is de speeltuin in Kasteeltuin Nijevelt helemaal vernieuwd en vormt deze een levendige ontmoetingsplek voor kinderen en ouders in de buurt Veldhuizen. Er nu een prachtige natuurspeeltuin voor jong en oud met een mandschommel, grote boomstammen om op te klimmen, een glijbaan en een waterpomp.
Nieuwe favoriet is ook het calisthenics-klimrek waar kinderen kunnen spelen en volwassenen kunnen sporten. En als het gras goed gaat groeien, komt er nog een picknickplek en een speelveld.

Gegevens
Adres: Milan Viscontipark, Veldhuizen

Samen met Kasteeltuin Nijevelt verbindt dit Veldhuizen

Midden in de wijk Veldhuizen in Vleuten-De Meern ligt de ruïne van Kasteel Nijevelt. De gemeente is samen met buurtbewoners, kinderen en Utrecht Natuurlijk bezig deze plek in ere te herstellen. Gezamenlijk maken zij het park Kasteeltuin Nijevelt, een heerlijke plek om te ontmoeten, te tuinieren en te spelen.

De eilandjes en het informatiebord in Kasteeltuin Nijevelt herinneren aan het kasteel dat er ooit stond. Er waren grachten en er werd voedsel geproduceerd voor de bewoners. Nu wordt hard gewerkt om die oude structuren weer zichtbaar te maken. In 2019 is een ontwerp voor de herinrichting gemaakt in overleg met buurtbewoners. Zo komt er weer een boomgaard met verschillende appel-, peren- en pruimenbomen, verlegt de gemeente het doorgaande pad en wordt het huidige hekwerk verwijderd. Daarnaast legt de gemeente een hondentoilet en speelweide aan en wordt een ‘wereldboom’ geplant.