KidsRijnkennemerlaan

Kleurrijke vogels

Utrecht heeft jarenlang een stedenband gehad met Leon in Nicuragua. Daaruit vloeide ook diverse andere vriendschapsbanden tussen organisaties en particulieren hier en daar.  Een van de projecten was van Basisscholen in het Zand en Parkwijk en het Leidsche Rijn College. Zij hebben mee gedaan aan het Milleniumproject “alle kinderen naar school” om de vriendschapsband met Leon in Nicaragua te ondersteunen.

De kleurrijke wipkip vogels zijn toen geplaatst om bewoners bij hun project te betrekken. Eerst stonden ze aan de Parkzichtlaan/ Máximapark, maar zijn verplaatst naar Park Grootzandveld in ’t Zand.

de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties
In 2000 hebben de regeringsleiders van 189 landen afgesproken om vóór 2015 de belangrijkste wereldproblemen, samengevat in acht doelen, aan te pakken. 
 
Mascotte
De mascotte van de stedenbandcampagne is deze kleurrijke vogel. Deze vogel is een typisch Nicaraguaans product, gemaakt op het eiland Solentiname waar de bekende priester Ernesto Cardenal in de jaren zeventig met armoe boeren aan deze vorm van kunstnijverheid is begonnen.