Kids

Kinderspoor met opgravingen uit Leidsche Rijn

Al 12 jaar werkt Bastiaan Baggerman in het depot Archeologie van de gemeente Utrecht. Hier worden alle vondsten van opgravingen in Leidsche Rijn bewaard. Bastiaan verbaast zich elke keer weer over de bijzondere voorwerpen die de archeologen in het veld opgegraven hebben. “Wat zonde dat deze niet door iedereen te bewonderen zijn!”, denkt hij. Op een dag besluit Bastiaan Baggerman naar Museum Hoge Woerd te gaan en zich daar met een rammelend koffertje vol mooie vondsten te verstoppen. Na sluitingstijd komt hij tevoorschijn en geeft hij zijn spulletjes stiekem een mooi plekje, verspreid door het hele castellum. 

In het Kinderspoor ga je met de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Want welke schat heeft Bastiaan Baggerman daarin nog voor jullie achtergelaten?

Prijs: € 7,50 per gezelschap, maximaal 6 personen.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar, maar zeker bedoeld voor de gehele familie. De ontdekkingstocht bevat diverse elementen die voor alle leeftijden leuk en geschikt zijn.

Wel eerst reserveren op de website van het Museum.