HistorieKidsNieuws

ArcheoLab in Museum Hoge Woerd

Aan het eind van de gratis expositie: 3000 jaar wonen en werken in Leidsche Rijn in Museum Hoge Woerd, kun je zelf aan de gang als archeoloog. In deze ruimte bevindt zich het ArcheoLab. Hier wordt archeologie tastbaar aan de hand van echte bodemvondsten uit de regio Utrecht en kun je zelf eens meehelpen met echt archeologisch onderzoek!

In december 2021 wordt het castellum uitgebreid. De huidige ArcheoHotspot van het museum wordt een heus ArcheoLab, waarin jong en oud aan de slag kan met authentieke archeologische materialen en onderzoekstechnieken. Archeologie wordt zo op een laagdrempelige en interactieve manier tastbaar voor het publiek. In het ArcheoLab bestudeer en onderzoek je opgravingen, experimenteer je met proefjes en haal je de archeoloog in jezelf naar boven.

Doe mee met het sorteren en bij elkaar puzzelen van aardewerk of neem je eigen vondsten mee uit de tuin. Er staan altijd enthousiaste vrijwilligers klaar voor informatie en uitleg. Ook kunnen zij je verder helpen met officiële meldingen van archeologische vondsten.
Ook staan hier twee tijdvensters, waarop een 3D-reconstructie te zien is van de gebouwen binnen de wallen van het Romeinse castellum.

Gegevens TIJDENS DE LOCKDOWN GESLOTEN.
Actuele openingstijden museum, klik HIER. Openingstijden ArcheoLab HIER 
Toegang gratis, reserveren is prettig.
ArcheoLab bevindt zich aan het eind van de expositie 3000 jaar wonen en werken in Leidsche Rijn. Dit is in Museum Hoge Woerd.

Expositieruimte
In december 2021 wordt er ook een nieuwe expositieruimte geopend in Castellum Hoge Woerd, waar regelmatig verschillende exposities tentoongesteld zullen worden. In de ruststand biedt de tentoonstelling ‘de creatie van Castellum Hoge Woerd – nieuw leven voor een Romeins fort’ een interessant kijkje in de opbouw van de bijzondere plek die het castellum vandaag de dag is.

Kerstvakantie 2021
Vier dit jaar de kerstvakantie dicht bij huis bij Museum Hoge Woerd en laat de historie tot leven komen.

Het ArcheoLab  in Museum Hoge Woerd werkt nauw samen met Landschap Erfgoed Utrecht en de AWN-Vereniging van vrijwilligers in de Archeologie.

Zelf de armen uit de mouwen steken en vrijwillig archeoloog worden in het ArcheoLab? Mail dan naar: museum@castellumhogewoerd.nl.