activiteiten 2020Historie

wo 5 feb 2020 | Informatieavond Werelderfgoed nominatie Limes

Informatieavonden over de Werelderfgoednominatie van de Limes in Castellum Hoge Woerd. Omdat in Leidsche Rijn 3 van 4 Utrechtse genomineerde Limes “onderdelen” liggen, organiseert de Gemeente Utrecht informatieavonden voor omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden. Woensdag 5 (in Castellum Hoge Woerd) en 12 februari (Domplein, Utrecht) zijn deze informatieavonden over de Werelderfgoednominatie van de Limes, de voormalige Romeinse grens in Nederland.

In Utrecht staan maar liefst 4 terreinen op de nominatie. Het gaat om het Domplein, het park Groot Zandveld in Het Zand, enkele stukken buurtgroen in Veldhuizen en Vleuterweide en het park rond Castellum Hoge Woerd in De Meern.

Tijdens de informatieavonden gaan betrokken erfgoedexperts uitgebreid in op de betekenis van de Werelderfgoedstatus voor Utrecht, voor de wijken en voor eigenaren/bewoners. De avonden zijn ook een uitgelezen kans om het verhaal te horen over de verscholen resten van de Romeinse grens in uw eigen buurt.

Meer weten over de hele nominatie Uneco Werelderggoed Limes klik dan hier.

Praktische informatie
Aanmelden voor de informatieavonden kan via limeswerelderfgoed@utrecht.nl (niet verplicht, wel wenselijk).
Graag bij uw aanmelding vermelden bij welke bijeenkomst u aanwezig bent.
De eerste avond woensdag 5 februari is in  Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein / De tweede avond is woensdag 12 februari in het Academiegebouw, Domplein 27.

Programma
19.30 uur  Ontvangst met koffie/thee
20.00 uur Opening
20.10 uur  De Romeinse Limes in Nederland (Erik Graafstal, gemeentelijk archeoloog Utrecht)
20.30 uur De Werelderfgoednominatie: proces en planning (Tamar Leene, Programmamanager Limes)
20.45 uur  De terreinen in Leidsche Rijn (Erik Graafstal, gemeentelijk archeoloog Utrecht)
21.00 uur  Vragenronde