zat 9 nov | Val van de Muur – Berlijnplein

“De Berlijnse Muur” die sinds enkele weken weer verrezen is op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum, valt op zaterdagmiddag 9 november, exact dertig jaar na de val van de Muur in Berlijn. De afgelopen weken is tijdens de bouw van het zestig meter lange bouwwerk stilgestaan bij deze historische gebeurtenis die voor Duitsland, Nederland en Europa grote gevolgen had.

Het project is een initiatief van Utrechtse beeldend kunstenaar Pet van de Luijtgaarden, bekend van eerdere projecten zoals het Drijvend Dorp en de Caravantoren. Vanaf drie uur ‘s middags op zaterdag 9 november zal er bij Perron9 op het Berlijnplein een puntig, educatief programma plaatsvinden, met ook ruimte voor muziek en theater.

Presentator Raymond Taams ontvangt onder anderen publicist Peter Bijl, als Berlijn-expert een van de drijvende krachten achter het Nederlandstalige Berlijn-magazine Stadtgeist. De in Duitsland geboren Utrechtse schrijver Bernhard Christiansen, bekend van de Vorlesebühne, draagt voor uit eigen werk. De Utrechtse cultuurwethouder Anke Klein verricht de officiële handelingen rondom het neerhalen van de muur.

foto: Dominique Brozek
met links op de foto Pet van de Luijtgaarden

In de buurt
Meer weten over wat er op en in de buurt van het Berlijnplein te vinden is? Bekijk dan Berlijnplein.