za 12 okt | Utrecht stuitert in LRCentrum

Utrecht Stuitert is de naam van de 1e Utrechtse stuiterballenrace: een uniek evenement met als doel een leuke middag voor kinderen te organiseren én geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht en vindt plaats in Leidsche Rijn Centrum.

Op zaterdag 12 oktober 2019 zullen ca. 10.000 (gerecyclede) stuiterballen vanaf tien meter hoogte op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum worden losgelaten om vervolgens door een spectaculair parcours te stuiteren! De stuiterballenrace is een ‘wedstrijd’ waarbij de stuiterballen een parcours afleggen. Middels een lotingssysteem zijn er mooie prijzen te winnen voor de ballen die het verst komen, op een bepaalde plek belanden, etc.

De 10.000 stuiterballen zijn gekoppeld aan loterijlootjes. Tussen 23 september en 11 oktober krijgen klanten bij de volgende winkels in Leidsche Rijn Centrum een lot dat gelijk staat aan een stuiterbal: Jumbo, Alan & Pims, Leonidas, Blenz, Bang & Olufsen, Pathé Leidsche Rijn, Doppio, Nelson Schoenen, Iwoolly, Wijnbar Most, Bloemenmagazijn Johan, HIP en House of Lena.
De gelukkige winnaars moeten wel aanwezig zijn om direct hun prijzen op te halen, anders gaan de prijzen naar de volgende ronde.

Tijdens én na het event zijn er diverse spellen voor kinderen op het Brusselplein. Ook de spectaculaire “spider-tower” – een luchtkussen van bijna 10 meter hoog met megaglijbaan (Het lanceerplatform) – is na de race beschikbaar om op te spelen.

De organisatie benadrukt dat het om hergebruikte stuiterballen gaat en het parcours goed is afgezet om geen stuiterballen kwijt te raken. Daarbij zijn er nog 15 mensen aanwezig om eventueel weggesprongen ballen te zoeken en op te rapen.

Hoe werkt het?

De spelregels van de Stuiterballenrace. Om een prijs te kunnen winnen, moet je op 12 oktober 2019 bij het event aanwezig zijn én van ieder lot één exemplaar inleveren, uiterlijk om 14.00 uur op het Brusselplein.
De 10.000 stuiterballen, en dus ook de loten, bestaan uit de volgende zeven kleuren (Groen, Oranje, Paars, Rood, Geel, Blauw, Multikleur).

De verschillende kleuren loten komen in de diverse aanwezige bakken, die overeenkomen met de kleur van de loten. Let op: voor ieder kleur lot is dus er aan aparte bak. De loten kunnen worden ingeleverd van 10.00 uur tot 14.00 uur op het Brusselplein te Utrecht. Tot 14.00 uur bestaat ook nog de mogelijkheid om extra lootjes te kopen, bij de stand op het Brusselplein.

De stuiterballenrace bestaat uit twee voorronden en één finaleronde:
14.00 uur   1e ronde  /   14.30 uur   2e ronde /  15.00 uur     finale

Iedere ronde zijn er prijzen te winnen voor ballen die in een ‘prijszone’ terecht komen. Dit kunnen gemarkeerde plekken op de baan zijn, maar ook bepaalde hindernissen of andere door de organisatie aan te wijzen locaties.
De kleur van de stuiterbal in een bepaalde prijszone bepaalt welke kleur loten kans maken op een prijs. Trekking vindt plaats door een onafhankelijke notaris. Komt er bijvoorbeeld een rode stuiterbal in een prijszone, dan zal de notaris een lot trekken uit de bak met de ingeleverde rode loten. Indien er meerdere ballen van verschillende kleuren in een bepaalde prijszone terecht komen; dan zal de notaris voor iedere bal een lot uit de bijbehorende lotenbak halen en uit die loten vervolgens een winnaar trekken. De prijs (of voucher) wordt overhandigd aan de bezitter van het winnende lot. 
De ballen die in de 1e ronde voorbij een door de organisatie nader aan te wijzen denkbeeldige lijn komen; gaan door naar de volgende ronde. De ballen die hieraan niet voldoen (dus niet voorbij de voornoemde lijn komen), vallen af en doen in de daaropvolgende ronde niet meer mee. Dit zal ter plekke door de organisatie worden bepaald, afhankelijk van hoe ver de ballen gestuiterd zijn. Dit proces herhaalt zich bij de de 2e ronde. De ballen die vervolgens over zijn, doe mee met de finaleronde, waarin de hoofdprijzen te winnen zijn.Als een prijs niet is opgehaald voordat de volgende ronde heeft plaatsgevonden, dan wordt de prijs vrijgegeven en in een volgende ronde opnieuw ter beschikking gesteld. Voor prijzen die na de finaleronde niet zijn opgehaald, zal de organisatie willekeurig een lot trekken, uit alle overgebleven deelnemende loten, totdat de prijs is opgehaald.
Meer lezen over de Stuiterballen race? Kijk hier.

Stuiterballenrace 2019

Dit mega luchtkussen van bijna 10 meter hoog, zal worden gebruikt als ‘lanceerinstallatie’ van de  stuiterballenrace.