activiteiten 2021

t/m 12 sept | Kunstwandeling Out of office (3 km)

Deze zomer kun je een wandeling maken langs 8 tijdelijke kunstwerken (circa 3 km), die samen met de verhalen erachter, te zien in Leidsche Rijn. De kunstwerken hebben elk een plekje in de wijk en zijn te vinden via een speciaal gemaakte plattegrond, die gratis op te halen is op het Berlijnplein. Wandel van kunstwerk naar kunstwerk, waarbij je bij elk kunstwerk door middel van het scannen van een code ook het verhaal achter het kunstwerk kunt zien en horen.

De out of office wandelroute is een artistiek onderzoek naar werk, vanuit het perspectief van niet-werkenden. Samen met verschillende kunstenaars ging regisseur Mariëlla van Apeldoorn in gesprek met mensen die niet werken. Dit kan zijn omdat iemand arbeidsongeschikt is geraakt, psychisch kwetsbaar is, fulltime voor de kinderen zorgt, met pensioen is, of het financieel simpelweg niet nodig heeft om geld te verdienen. Elk gesprek werd door een beeldend kunstenaar binnen een dag omgezet tot een kunstwerk gebaseerd op het verhaal van de geïnterviewde.

Achtergrond
Naar school gaan, een opleiding volgen en werken tot je pensioen. Het is waar we aan gewend zijn, wat de meeste mensen nou eenmaal doen en misschien ook wel hoe jij jouw leven voor je ziet. Werk is voor veel mensen een niet weg te denken deel van hun leven, het bepaalt tegenwoordig grotendeels wie je bent. Waarom vinden we werken zo belangrijk? Wat is de noodzaak ervan? Het heeft invloed op onze identiteit, status, gezondheid en leefomstandigheden. Maar wat als je geen werk hebt?

Deze zomerse wandeling is een project van Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) uit Leidsche Rijn, die gehuisvest zijn op het Berlijnplein.

Link naar meer informatie en wandelroute. De Route is 3 km en samen met het luisteren kost het circa 1.5 uur.
De route is oa gratis op te halen bij Venster en de Buurtwerkkamer op het Berlijnplein en Buurtcentrum Hoge Weide.

Route Out of office wandeling 2021