activiteiten 2021

12 jul t/m 29 aug | De Dino Fabriek

Een unieke experience met metersgrote dino’s gemaakt van 2 miljoen steentjes voor het eerst te zien in Benelux en wel in DeFabrique op Lage Weide.

Deze zomer komen tientallen enorme dino’s die gemaakt zijn van miljoenen steentjes naar Utrecht. Van 12 juli tot en met 29 augustus is het industriële pand van DeFabrique dé plek waar je de expositie, de Dino Fabriek, eenmalig kunt beleven. Deze voormalige veevoederfabriek bestaat dit jaar 100 jaar en is door de industriële uitstraling de ideale locatie voor een expositie en theatershow over de eeuwenoude dinosaurussen.

Zeven weken lang zullen in het teken staan van zestig dinobeelden die zijn gemaakt van miljoenen bricks. Dompel je onder in de wereld van de dinosaurussen onder leiding van Professor Diffeloor en wandel door verschillende ruimtes om meer te weten te komen over deze eeuwenoude dieren. Professor Diffeloor is al zijn hele leven bezig met het laten terugkeren van dino’s. Zijn fascinatie hiervoor is al jong begonnen met het verzamelen van speelgoeddino’s en later met het nabouwen van exemplaren van bricks. Na al die jaren heeft hij de kennis hiervoor verzameld in zijn fabriek. Samen met zijn jonge bezoekers probeert hij in een theatershow, als onderdeel van de experience, de dino’s naar de aarde te halen.

Ben jij ook zo gefascineerd als hij is in deze uitgestorven dieren? Ga dan deze zomer op ontdekkingstocht in DeFabrique. In dit avontuur ontdek je pootafdrukken van dino’s, afgravingen, zijn er activiteiten en leer je meer over dino’s op een speelse manier. Met behulp van een doe-tocht wandel je door meerdere indrukwekkende ruimtes waarbij er een unieke dertig minuten durende theatershow, in samenwerking met Van Hoorne entertainment, te zien is in een grote fabrieksloods met zitplekken waar gezinnen op 1,5 meter afstand veilig kunnen zitten. Lukt het je om samen met Professor Diffeloor de dino terug te laten keren? 

DeFabrique is groot genoeg om de zomermaanden te mogen openen als veilige doorstroomlocatie, waarbij er voldoende plek is om 1,5 meter afstand te houden.

Dino Fabriek is gericht op basisschool jeugd

Gegevens
Dagentree dino experience kost € 17,50 en ben je de hele dag welkom. Je hoeft alleen een tijd voor binnenkomst aan te geven.
Link naar de website voor meer informatie en tickets.