activiteiten 2021

21 apr | Webinar – De Geschiedenis van De Meern

De lokale Historische Vereniging organiseert weer een webinar en dit keer over de geschiedenis van De Meern. Tijdens deze lezing van Kees Rasch wordt ingegaan op de eeuwenoude historie van deze locatie in onze omgeving. De Meern lag in het verleden op het grondgebied van drie gemeenten: Oudenrijn, Veldhuizen en Vleuten. Later werden deze gemeenten samengevoegd tot Vleuten-De Meern. De bestuurlijke status van De Meern komt hierbij ook ter sprake. Verder wordt ingegaan op bijzondere gebeurtenissen en het leven in De Meern door de eeuwen heen. Wijken die vanouds bij De Meern horen zoals De Woerd, ’t Weer, Langerak, Strijkviertel en Rijnvliet maken ook deel uit van het verhaal.

Deze webinar is een vervolg op de eerdere presentatie van Gerda Oskam over Vleuten e.o. en zal in de komende tijd ook nog aangevuld worden met de overige wijken. Zo krijgt u een compleet beeld over de historie en ontwikkeling van ons hele leefgebied.

Kees Rasch
Het webinar wordt gegeven door Kees Rasch, oud-voorzitter van de historische vereniging. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar de historie van Vleuten-De Meern en daar talrijke artikelen over geschreven.

Aanmelden
U kunt zich voor deze webinar opgeven via activiteiten@histvervdmh.nl . U krijgt dan de link om online aanwezig te zijn bij de webinar. Overigens blijft de presentatie ook na afloop beschikbaar via het Youtube kanaal van de vereniging.
Kosten voor deelname bedragen €2,50, maar voor leden van de HV is het gratis.