activiteiten 2021

9 sept t/m 28 okt | Masterclass lichtsculpturen 2021

Je kent ze misschien wel van de Sint Maarten Parade: die mooie handgemaakte lampions van wilgentenen en rijstpapier. Misschien wil je ze wel zelf leren maken. Dat kan: in september start een bijzondere masterclass die een stapje verder gaat dan het maken van de lampion. Je gaat een lichtsculptuur maken voor de Ronde van Sint Maarten! En natuurlijk doe je daaraan mee op vrijdag 5 en zaterdag 6 november.

De masterclass is een 8 weekse cursus waarin je zelf een lichtsculptuur gaat maken voor de Ronde van Sint Maarten. Onder leiding van kunstenaar Jurrian van den Haak dompel je je onder in een creatief proces dat voor een deel met de groep en voor een deel individueel is.

Wat ga je doen
Samen onderzoek je het thema, dit jaar Kansengelijkheid, waarna je dat stapje voor stapje vertaalt in de traditionele Chinese lampiontechniek die gebruikt wordt voor de sculpturen. Je leert alle aspecten: het ontwerpen en maken van het geraamte van wilgentenen, het solderen van een led-licht draadboom en het plakken van de papieren huid van het sculptuur. Ervaring is niet nodig!

Data:               8 donderdagen, start op do 9 sep. Daarna do 16, 23 en 30 sep en 7, 14  en 28 okt. (herfstvakantie 21 okt geen les)
Tijd:                 19.30 – 22:00 uur
Locatie:           bij Utrecht Natuurlijk in Castellum Hoge Woerd Leidsche Rijn
Deelname:      gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Max 8- 10 deelnemers.

Aanmelden:    uiterlijk 7 september via Sharing Arts Society Tickets (stager.nl)

Meer info:       marthe@sharingartssociety.com

Wat is de Ronde van Sint Maarten?
De Ronde van Sint Maarten is een magisch openluchtfeest in hartje Leidsche Rijn, op vrijdag 5 en zaterdag 6 november 2021. Je loopt een route van ongeveer een uur langs tientallen lichtsculpturen en wordt onderweg verrast door optredens van koren, orkesten, dansers, clowns en theatrale acts. Ieder jaar kiezen we een actueel thema. Het thema in 2021 is ‘gelijke kansen in het onderwijs voor iedereen’. Wat je tegenkomt in de Ronde is hiervan een creatieve verbeelding. Kijk voor meer informatie op www.rondevansintmaarten.nl