activiteiten 2021

t/m 30 nov | Expo Onverwachte Natuurmomenten

In Castellum Hoge Woerd is de najaarsexpositie “Onverwachte natuurmomenten” van Jody Zweserijn te bezichtigen. Zij maakt de mooiste natuurfotografie en woont vanaf haar 13de in De Meern. Als fotografe specialiseert ze zich in de natuur: landschappen, dieren en macro. Voor deze expositie maakt ze nieuw werk in de regio Utrecht, van Haarzuilens tot Amelisweerd. Jody creëert bijzondere beelden met haar onverwachte kijk op de natuur.

Jody
Jody Zweserijn is gepassioneerd natuurfotografe met landschapsbeelden als specialisatie. Ze werkt bij de facilitaire dienst van een grote uitvoeringsinstantie in Utrecht en fotografeert daarnaast. Haar foto’s kenmerken zich door uitgesproken lijnen, verrassende composities en altijd bijzondere belichtingen waardoor ze een unieke sfeer vangen.

Alles samen
In het Castellum Hoge Woerd komen natuur, cultuur en erfgoed samen. De foto’s van Jody voor deze expositie zijn voor een deel gemaakt in de directe omgeving van het Castellum, waarmee ze de thema’s van het Castellum verenigt: je ziet onder meer Haarzuilens, de Haarrijnse Plas, het Máximapark en de Hamtoren door de ogen van Jody zoals je ze nog niet eerder zag. De foto’s zijn afgedrukt op groot formaat en te bezichtigen in de expositieruimte voor tijdelijke expo’s in het Castellum (het Platform).

Fiets mee
Op zaterdag 23 oktober en zaterdag 6 november kun je tussen 13.30 en 17.00 uur met Jody langs een aantal locaties van de foto’s fietsen. Jody geeft op die dagen een korte introductie op de foto’s bij de expo. Daarna fiets je samen door de omgeving. Jody vertelt ter plekke over het ontstaan van de foto’s: haar keuzes tijdens de voorbereiding, het perspectief en de camera-instellingen. Er is beperkt plek bij de fietstochten, van tevoren opgeven is verplicht:

Expo
De expositie is gratis te bezichtigen in het Castellum Hoge Woerd van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Haas in strijklicht (foto Jody Zweserijn, voorjaar 2021)
Ochtendlicht op de molen van Kockengen (foto Jody Zweserijn, voorjaar 2021)