activiteiten 2021

za 16 t/m zo 24 okt | Herfstvakantie Museum Hoge Woerd

Maak van de herfstvakantie een Romeins avontuur voor de hele familie. 
Er valt van alles te beleven voor jong & oud bij Museum Hoge Woerd van zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober tijdens de reguliere openingstijden (dinsdag t/m zondag, van 10 – 17 uur).

Ga mee op Romeins avontuur
Tijdens de herfstvakantie kunnen bezoekers zich laten meevoeren in het leven van een Romeinse soldaat door de soldatentraining op het binnenterrein te bewonderen, een kijkje te nemen in de wachttoren – waar echte soldaten de wacht houden – en het unieke verhaal van het schip De Meern 1 te beluisteren. Wie zelf graag de handen uit de mouwen steekt, is van harte welkom bij de workshops waarin je zelf een chique, zilveren Romeinse speld maakt of van het Universiteitsmuseum Utrecht leert hoe je echte en neppe fossielen van elkaar kunt onderscheiden.

Kijk voor het volledige programma aan speciaal aanbod tijdens de herfstvakantie op www.museumhogewoerd.nl/herfstvakantie-2021.

Museum Hoge Woerd
Dit unieke, interactieve museum voor jong en oud is met o.a. het 2000 jaar oude Romeinse schip met complete inventaris hét archeologiemuseum van Utrecht. Het museum is gehuisvest in een moderne herbouw van een Romeins fort, op ware grootte, en de interactieve expo met o.a. een 360° film brengt de geschiedenis tot leven. Bovendien is de Hoge Woerd, het gebied waar het Castellum middenin ligt, onlangs uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, samen met andere resten van de limes (Romeinse grens) in Nederland. Museum Hoge Woerd is gratis te bezoeken, hoewel een reservering vooraf sterk op prijs gesteld wordt. Kijk voor de openingstijden, het actuele aanbod en de mogelijkheid tot reserveren op www.museumhogewoerd.nl.

Meer herfstvakantie in Castellum Hoge Woerd
Het Castellum huisvest naast Museum Hoge Woerd ook stadsboerderij Steede Hoge Woerd, theater Podium Hoge Woerd en het CastellumCafé. Met elkaar zorgen ze ervoor dat het Castellum dé plek is waar cultuur, natuur, erfgoed en gastronomie op een unieke manier samenkomen en er veel te beleven is voor jong en oud. Ook de stadsboerderij en het theater bieden gedurende de herfstvakantie voor ieder wat wils. Dit alles zorgt er voor dat er iedere dag wat te beleven is in Castellum Hoge Woerd!

Gegevens
Museum Hoge Woerd
Locatie: Hoge Woerdplein 1, 3454 PB, De Meern
Prijzen: bezoek aan museum is gratis, voor iedere activiteit gelden aparte prijzen