activiteiten 2021

zo 3 okt | Maximaal Gezond Festival 

Eerst opent burgemeester S. Dijksma het nieuwe Maximaal Gezond Centrum aan de Burgemeester Verderlaan 19 (Langerak) en daarna is het Maximaal gezond Festival geopend.

Initiatiefnemers Armanda Versluijs en Christina Tomlow zien de droom van Stichting Maximaal Gezond uitkomen: “Met Maximaal Gezond streven we al jaren naar een betere gezondheid in de wijk. We doen dat met zo’n 60 professionals, verspreid over de hele wijk, ieder met zijn eigen expertise op het gebied van gezondheid, welzijn en vitaliteit. Dat we nu ook echt een fysieke plek hebben voor de inwoners van Leidsche Rijn is echt een geweldige stap voorwaarts.”

Maximaal Gezond Festival
De opening wordt gevierd met het eerste Maximaal Gezond Festival, waarbij je als bezoeker zelf kunt ervaren hoe je jouw gezondheid kunt optimaliseren. Tussen 11 – 15.30 uur kun je kennismaken met o.a. acupunctuur, yoga, natuurgeneeskunde, kinesiologie, mindfulness, massage en allerlei andere coachings- en therapievormen.  Aanmelden kan via bit.ly/MGFestival of stuur een mailtje naar contact@maximaalgezondcentrum.nl

Positieve gezondheid in de wijk
Het Maximaal Gezond Centrum staat als gezicht van Maximaal Gezond in de wijk voor de positieve gezondheid van inwoners. De complementaire professionals ondersteunen in de fysieke, emotionele en sociale gezondheid. Toegankelijk, vertrouwd en laagdrempelig zijn belangrijke pijlers daarbij.

Meer over Maximaal Gezond
In 2017 werd Maximaal Gezond opgericht als gezondheidsnetwerk met de ambitie bewoners in Leidsche Rijn en Vleuten/De Meern, gezonder te maken. Professionals vanuit verschillende disciplines sloten zich aan en ondersteunen bewoners om meer regie over hun eigen gezondheid te kunnen nemen. Zodat iedereen op een toegankelijke manier gezond kan leven en gelukkig oud kan worden.

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn
Christina Tomlow: “Gezondheid gaat verder dan de afwezigheid van ziekte. Het gaat om het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk zelf de touwtjes in handen te hebben. De complementaire zorg die wij vanuit het gezondheidscentrum bieden, is aanvullend op het reguliere medische aanbod, zoals huisarts of fysiotherapeut. We werken allemaal vanuit een holistische visie op de mens.”

Aanbod op maat
Armanda vult aan: “Het is heel belangrijk dat je een klik hebt met de behandelvorm en de behandelaar. Waar de een baat bij heeft, helpt niet automatisch bij de ander. In het centrum vind je therapeuten in allerlei disciplines die elk hun eigen benadering en expertise meebrengen. Zo kun je goed kijken en ervaren wat bij jou past, zodat de behandeling optimaal bijdraagt aan jouw herstel.”

Maximaal Gezond Werkt
Waar het Maximaal Gezond Centrum zich vooral richt op de particuliere markt, bedient Maximaal Gezond Werkt juist bedrijven en organisaties in Leidsche Rijn en omgeving. Er is in deze tijd, waarin werk en thuis nóg meer met elkaar verweven zijn, een duidelijke relatie te zien tussen werkvermogen, vitaliteit, werkplezier en stress. Vitaliteit is dus een belangrijk speerpunt voor zowel medewerkers als werkgevers.

Adres
Maximaal Gezond Centrum is te vinden aan de Burgemeester Verderlaan 19 (Langerak). Parkeren is gratis en de bus stopt voor de deur.