activiteiten 2021

t/m 29 aug | Expo: Raum der Lusten

Tijdens de coronacrisis maken mensen meer dan ooit gebruik van de publieke ruimte om elkaar te ontmoeten, werken en ontspannen. Maar komt de publieke ruimte wel tegemoet aan onze (nieuwe) behoeften? En stel dat we op een andere manier omgaan met de veelal voorspelbare vormgeving van pleinen, gaan we ons dan ook anders gedragen?

Tuin der Lusten

Op het Berlijnplein experimenteert de expositie RAUM der Lusten met de openbare ruimte aan de hand van nieuw ontworpen landschappen, geïnspireerd op het bekende 15e eeuwse werk de ‘Tuin der Lusten’ van Jheronymus Bosch.  In dit landschap ontstaan nieuwe mogelijkheden tot reflectie, gedrag en wellicht zelfs vreemde ontmoetingen.

De expositie op het Berlijnplein is onderverdeeld in verschillende landschappen (de Hel, het Paradijs en de Wereld) die samen de vaak absurde taferelen uit het Bosch’ universum naar de actualiteit brengen. Ieder landschap is een unieke ervaring in een bont en stedelijk decor.

Schilderij van Jeroen Bosch: Tuin der Lusten

Deelnemende kunstenaars expositie

De expositie bestaat uit een werken van gerenommeerde en jonge kunstenaars:

Atelier Van Lieshout, Maarten Baas, Andrea Hasler, Cédric van Parys / Office CCXD, Studio Ossidinana, Extinction Rebellion, Watershed, Daphne Huisden, Jonathan Griffioen, Asif Azim, Selm Wenselaers, Simone Atangana Bekono, Sandro van der Leeuw, Willem de Haan, Myrte van der Molen, Lily Higgins & Bruno Setola, Caz Egelie, Melissa Schriek, Failed Architecture, QFFU, SMELT.

Er zal nieuw werk te zien zijn van o.a. Maarten Baas en Cédric van Parys | Office CCXD.

Programma’s van Brommerbios tot Instagram Talks

Tijdens RAUM der Lusten zullen er verschillende performances, workshops en andere activiteiten plaatsvinden, deze worden aangekondigd via de agenda op deze website.

 

Virtuele (game) experience
RAUM der Lusten biedt ook een virtuele experience, die vanaf 28 april te bekijken is via raumderlusten.nl. De virtuele experience biedt een nieuwe manier om een expositie en de (online) publieke ruimte te beleven. Deze online omgeving is ontwikkeld in samenwerking met Utrechts ontwerpbureau Kummer & Herrman.

Gegevens

De expositie is gratis en vrij toegankelijk.
Tickets voor de performances en workshops zijn binnenkort verkrijgbaar.
Locatie: Berlijnplein 520, Utrecht
De expositie bevindt zich in de openlucht en biedt voldoende mogelijkheden om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Op het terrein gelden de heersende maatregelen rondom corona.

Over Raum der Lusten 

RAUM der Lusten is een initiatief van Stadslab RAUM en gecureerd in samenwerking met architectenbureau ZUS [Zones Urbaines Sensibles]. Sinds de oprichting in 2001, houdt bureau ZUS zich bezig met architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp, waarbij de grenzen tussen deze verschillende domeinen worden verlegd.