activiteiten 2021

za 2 okt | Open dag Ateliers Kersenboomgaard

Kunst kijken en beleven in de Ateliers Kersenboomgaard tijdens de Open Dag en Atelierroute van Ateliers Kersenboomgaard.

Op deze feestelijke dag openen de kunstenaars de deuren van hun atelier, waaronder: Max Kisman, Britt Dorenbosch, Jeroen van Loon, Monique Sleegers, Hinke Heikamp en Studio Kars + Boom.  Er is verder muziek, spoken word en wordt voor het eten en drinken gezorgd in een informele setting. Loop lekker een rondje door de boomgaard of bekijk de exposities in de verschillende galerijen.

Sinds juni 2011 wonen en werken meer dan veertig kunstenaars in dertig atelierwoningen van SWK Kunsthuisvesting in Leidsche Rijn. Het is een unieke gelegenheid de deelnemende kunstenaars in hun eigen habitat te ontmoeten en hun werk te bewonderen op de plek waar het ontstaat. Van
ambachtelijk handwerk tot industrieel design: het palet van aanwezige disciplines is even kleurrijk als uitgebreid. Schrijvers en schilders, theater en dans, grafiek, multimedia en gemengde technieken.

Je bent dan ook van harte uitgenodigd de Open Ateliers te komen bewonderen: in en rond de gebouwen wordt uiteraard voor een artistieke omlijsting gezorgd, met performances, muziek en er is gelegenheid alle prikkels rustig in te drinken of de zintuigen tot rust te brengen onder het genot van een creatieve cuisine in de gaard.

De Kersenboomgaard is gelegen aan de Emmy van Lokhorststraat nr. 2-60.
De Open Dag is gratis toegankelijk van 12 – 20 uur.
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.