activiteiten 2020

do 3 sept 2020 | Stadstalkshow het Hart – Living Apart Together

De Stadstalkshow het Hart, die vanuit wijkrestaurant Venster door RAUM georganiseerd gaat verder met de talkshow serie: Living Apart Together. En de tweede avond heeft thema: Huidhonger. Deze keer ook weer online te volgen.

Inhoud 3 september – Digitale eenzaamheid
Programmamakers Teddy Tops en Oscar Kocken onderzoeken het met ervaringsdeskundigen, experts, creatieven en publiek op donderdagavond 3 september live vanuit RAUM op jouw scherm.

De gasten van deze avond worden binnenkort bekend gemaakt!

Talkshow drieluik
Huidhonger is de tweede talkshow van een drieluik. In Alleenstaand (25 juni) onderzochten we wie de alleenstaanden zijn in Utrecht en hoe zij hun status als eenpersoonshuishouden ervaren. In Digitaal Eenzaam (3 september) verkennen we het fenomeen digitale eenzaamheid. Alle talkshows raken aan het thema eenzaamheid in de stad, in het kader van de expositie ‘Living Apart Together’ – dit najaar te beleven bij RAUM.

Let op
Vanwege COVID-19 is het programma van RAUM beperkt te bezoeken. Er komt een live-stream beschikbaar om dit programma vanuit je eigen woonkamer bij te wonen!

Achtergrond
In de 1,5 meter-samenleving maken we contact via een scherm of verdwijnen we (gedwongen) achter gesloten deuren. Volgens Koning Willem-Alexander dreigt daardoor het eenzaamheidsvirus toe te slaan. De stad kent al jaren steeds meer eenzame inwoners. En zowel de eenzaamheid als de eenzamen komen in alle soorten, vormen en maten. In Utrecht zijn de cijfers hoog: 38% van de volwassen en 51% van de ouderen in Utrecht is sociaal eenzaam. De oplossing tegen eenzaamheid is complex, maar is hoe dan ook gebaat bij plekken waar verbinding tot stand komt. Met de expositie ‘Living Apart Together’ onderzoekt RAUM nieuwe vormen van ontmoeten en verbinden die een bijdrage leveren aan het tegengaan van sociale eenzaamheid in de stad.
Stadstalkshow het Hart is een programma van de Utrechtse makers Teddy Tops en Oscar Kocken. Vanuit het hart van de stad onderzoeken zij met ervaringsdeskundigen, experts en creatieven de onderwerpen die in de waan van de stad vaak aan ons voorbijgaan. Van liefde en seks tot de dood: het zijn onderwerpen die je in het hart raken en het stadsleven beïnvloeden. In de show worden diepgaande gesprekken afgewisseld met spraakmakende columns, hilarische sketches en creatieve interpretaties. Praat mee!

Link