activiteiten 2020

wo 30 sept 2020 | Yin Yoga in de buitenlucht

Yoga in de buitenlucht, in de prachtige tuin van Steede Hoge Woerd. Yin-yoga bestaat uit lang aangehouden zittende of liggende houdingen waarin je zoekt naar ruimte en ontspanning.

De llaatste les uit deze buitenserie is woensdagmiddag van  14 – 15 uur op 30 september 2020 en bedoeld voor 18+.

Combinatie mogelijk met kinderyoga
De lessen yin-yoga worden gegeven op dezelfde dag/tijd als de kinderyoga voor 5 tot 8-jarigen. Zo kun je ook als ouder en kind tegelijkertijd naar Steede Hoge Woerd komen en allebei een eigen les volgen. Klik hier voor meer informatie over de kinderyoga lessen op Steede Hoge Woerd.

Wat is yin-yoga?
Yin yoga is geschikt voor iedereen. Je hoeft geen bepaalde leeftijd te hebben, niet erg lenig of sterk te zijn. Zelfs met een blessure kan je veilig aan yin yoga mee doen. In yin yoga zoeken we door middel van lang in een liggende of zittende houding te blijven naar ruimte en ontspanning in het lichaam. Met behulp van je ademhaling kan je fysiek en mentaal loslaten wat je misschien al lang vasthoudt. Daarnaast zoeken we de rek op in het bindweefsel en stimuleren we de meridianen in ons lichaam.

Omdat we de yoga-lessen in de buitenlucht doen, kom je in contact met natuur: je hoort de vogels zingen, je ruikt het gras en op de achtergrond scharrelen de dieren van de stadsboerderij. De lessen gaan in principe altijd door; bij slecht weer zijn er plekken waar we even kunnen schuilen. Mocht het tijdens de les regenen, dan schuilen we bv in de tent. Als het slecht weer is, dan wordt de les geannuleerd. Je hoort dit tijdig.

Wat heb je nodig?

  • een yogamat (of een groot strandlaken of badhanddoek)
  • kleding die makkelijk zit en die je warm houdt tijdens een uurtje in de buitenlucht: een jas, trui, sokken
  • een dekentje om je warm te houden en een kussentje als je het hebt

Over Denisse Massa

De yin-yoga lessen worden verzorgd door Denisse Massa: Mijn lessen zijn laagdrempelig, vrolijk en we sluiten af met een lekker kopje thee. Ik geef al zo’n zeven jaar yin-yoga. Daarnaast heb ik altijd hatha-yoga gegeven en geef ik nu ook nog Kundalini yoga. In de tuin van Steede Hoge Woerd wil ik graag mijn liefde voor yin-yoga met je delen. Kom je ook een keer gezellig bij de dierenweides, buiten meedoen?

Meedoen?
Wil je deelnemen aan een les? Een les kost € 10,-. Betaling kan per tikkie of contant ter plekke.

Je kunt eenmalig meedoen (bijvoorbeeld om te ontdekken of het wat voor je is) of je kunt meerdere lessen volgen. Neem contact op met Denisse Massa: telefoon 06-18517445 of e-mail denisse@inkyogi.com. Je kunt ook inschrijven via het formulier hieronder. Je inschrijving wordt rechtstreeks verstuurd aan Denisse.