activiteiten 2020

19 feb t/m 1 mrt 2020 | het Spook van de Haar

Ontdek Kasteel de Haar tijdens deze spannende, filosofische en creatieve speurtocht – en help er ook een spookje mee.
Het is namelijk echt waar! Ze bestaat: Het spookje van De Haar. Haar naam is Wonne en ze zoekt haar vriendje Dirk. Al een eeuwtje of vier. Het duurt zo lang! Ze is ongeduldig, wil actie zien. Iemand moet haar gaan helpen, jij misschien?

Wonne woonde vroeger op Kasteel de Haar. Op het oude kasteel, uit de twaalfde eeuw, toen het nog geen ruïne was. Wonne is haar vriendje Dirk al heel lang kwijt. Hij is zoek! Er is niks aan om eenzaam spookje te zijn! Ze rammelt aan de muren, ze laat de grond trillen: Wonne wil een vriend! Of anders…laat ze het kasteel omvallen.

Help jij haar zoeken?
Wonne verbindt het oude met het nieuwe en zorgt ervoor dat kinderen spelenderwijs het gevoel krijgen onderdeel uit te maken van dit bijzondere kasteel. De speurtocht is een creatieve mix van feit en fictie, waarbij kinderen en ouders samen op zoek kunnen naar vriendschap voor een spookje. De toon is licht en de opdrachten zijn geschikt voor alle leeftijden: ze zijn nooit ‘goed’ of ‘fout’. De antwoorden worden zo mooi als de speurder ze maakt. Uitproberen? Met een rondgang door het kasteel, inclusief extra kamer en na afloop een mooi zelfgemaakt aandenken – plus een cadeautje van De Haar!

Bezoekersinformatie
Online tickets zijn vanaf woensdag 19 februari online verkrijgbaar of aan de kassa tijdens een bezoek.
De escape route is te bezoeken van woensdag 19 februari t/m zondag 1 maart.
Een escape route kost €2,50 en wordt alleen verkocht in combinatie met een kasteelbezoek.
Houders museumjaarkaart betalen alleen de route, want het kasteel is voor hen gratis toegankelijk.

Meer weten over Kasteel de Haar?  Klik dan op deze link.