activiteiten 2020

ma 14 t/m vr 18 sept 2020 | Recycle Kasteel – Veldhuizen

Samen met andere kinderen uit de wijk een groot kasteel bouwen naar voorbeeld van het oude kasteel Nijevelt. Om kinderen te laten zien wat een kasteel vroeger betekende, om creatieve technieken te leren en ook lekker buiten te zijn.
De aanleiding voor recycle kasteel is drieledig. Op grond waar de kinderen van de vier scholen spelen heeft eeuwenlang kasteel Nijevelt gestaan. Nijevelt (ook: Nijeveld) is een voormalig middeleeuws kasteel, en vanaf 1536 ridderhofstad, dat waarschijnlijk gebouwd is in de 13e eeuw. Dit kasteel verrees in de polder Veldhuizen, ongeveer 1,5 km ten westen van de nederzetting De Meern.
Doel is zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met erfgoed, kunst en cultuur en buitenspelen.  Tour d’Artistique wil de kinderen geschiedenis, creativiteit en buitenspelen bij brengen. Een positieve toevoeging aan de wijk en kinderen laten zien waar ze samen toe in staat zijn. Succes hebben ze al behaald als er een degelijk gebouwd een mooi geschilderd kasteel waar iedereen trotst op is en waar de kinderen lekker aan hebben gewerkt in de buitenlucht en ondertussen nog veel hebben geleerd over kastelen en hoe mensen vroeger leefden.
Van maandag 14 tot donderdag 18 september wordt er samen met de kinderen van de scholen uit de buurt het kasteel geschilderd.
Het kasteel is te bewonderen op vrijdag van 14 – 18 uur. Adres: Keerderberg 27, 3453 RD Utrecht