activiteiten 2020

t/m zo 6 dec | Expositie Pet’s shop

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden is een echte verzamelaar. Al jaren verzamelt hij alles wat los en vast zit en sorteert al die duizenden spullen. Vooral speelgoed in alle vormen en maten vindt hij interessant. Als je ziet hoeveel speelgoed wij weggooien worden je ogen vast zo groot als schoteltjes!

De nieuwe expositie en werkplaats is dan ook Pet’s Shop op De Vrijstaat. De expositieruimte het Gebouw is omgebouwd tot shopping mall; een miniwinkelcentrum met diverse shops waar we de speelgoedverzamelingen van Pet vinden. Van deze kleurrijke verzamelingen oud speelgoed weet hij weer hele nieuwe kunstwerken te maken.

In Pet’s Shop worden ook werkplaatsen ingericht waar de leerlingen zelf aan de slag kunnen met het verzamelde materiaal. 3D sculpturen bouwen van oude videobanden? Aan de slag met oude CD’s? Knuffels verbouwen tot fashionstatements? Pokemonkaarten verwerken in een kunstige collage?

De expositie gaat niet alleen over verzamelen, maar ook over de enorme berg speelgoed die wij produceren en daarmee ook de enorme berg plastic.  Pet’s Shop laat ons op een nieuwe manier naar ons speelgoed kijken. Hoe kunnen we dat speelgoed een nieuwe betekenis geven? Kunnen we het hergebruiken, kunnen we er kunst van maken, kunnen we opnieuw uitvinden wat speelgoed eigenlijk is en wat we ermee kunnen doen? Pet’s Shop is een zoektocht naar de waarde van speelgoed en de essentie van spelen.

Gegevens
t/m zondag 6 december elke zaterdag en zondag te bezoeken tussen 12 en 17 uur.
Tijdelijk gesloten ivm strengere corona maatregelen do 6 nov t/m wo 18 nov
Tijdens de herfstvakantie ook open op wo 21, do 22 en vr 23 oktober.
Pet’s Shop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Kost: € 7,50
Locatie: De Vrijstaat (t.o. Madridstraat 1, Utrecht.
Reserveren: www.devrijstaat.nl open voor bezoekers. Doordeweeks ontvangen ze diverse schoolklassen uit het primair onderwijs, BSO’s en kinderfeestjes.

Per tijdslot is er ruimte voor max. 6 bezoekers, zodat we een coronaproof ervaring kunnen bieden.

Belangrijk: in verband met de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van COVID19 is het verplicht om vooraf kaartjes te kopen voor een specifiek tijdslot. Per tijdslot hanteren we een maximaal aantal van 6 bezoekers. Het programma van Pet’s Shop is zo vormgegeven dat er voldoende doorstroom plaatsvindt en de 1,5 meter kan worden gewaarborgd.