activiteiten 2020

wo 28 okt t/m zo 29 nov | GEANNULEERD De Chaos van 2020 – het NUT

Een bijzondere theateravond van onze lokale theatermakers het NUT. Want wat is echt en wat is nep? Door wiens ogen kijk je naar de wereld en de mensen om je heen? Rondom de Amerikaanse verkiezingen onderzoekt het NUT via deze voorstelling de (on)waarheden over Amerika, Amerikanen en onszelf.

Op drie locaties
‘De chaos van 2020’ speelt op drie plekken tegelijkertijd: Viktor en Yootha zijn te zien in de theaterzaal Podium HW en touren ook langs andere  Nederlandse theaters. Greg speelt vanuit een bijzonder, tijdelijk tweede theater in Leidsche Rijn. En Robin speelt mee vanuit de VS. De acteurs staan in verbinding met elkaar en het publiek. Op alle drie de plekken zie je dezelfde voorstelling. Of… toch niet?
Waar kijk jij mee? Podium Hoge Woerd, Pop-up Theater Leidsche Rijn of thuis online?

Wie kiest Amerika?
Op 3 november 2020 mogen de Amerikanen weer naar de stembus. Gunnen ze Trump nog eens vier jaar in office? Greg en Viktor zouden naar Washington D.C. reizen om de stand van het machtigste land ter wereld op te nemen. Maar de wereld ging op slot.

Trump ging aan de slag met ‘Opening up America again’ en het inspiratiemateriaal voor een voorstelling over de Verenigde Staten werd ge-supersized. Het coronavirus zorgde voor verschuiving van macht op het wereldtoneel, complottheorieën, een nog schrijnendere kloof tussen arm en rijk en op z’n minst spraakmakende persconferenties van de zittende president. Gelukkig was er ook saamhorigheid, solidariteit en een strakblauwe lucht.

Maak het zelf mee
Om een reis te maken heb je geen vliegtuig nodig. Kom live óf virtueel naar het theater en reis mee. ‘De chaos van 2020’ is een wezenlijke, urgente, grappige, intelligente, toegankelijke, actuele, muzikale, goed verzonnen en tegelijk heel erg ware voorstelling naar aanleiding van, voorafgaand aan en na afloop van de Amerikaanse verkiezingen.

Tickets
Voor de voorstelling 29, 30 en 31 okt in Podium Hoge Woerd, bestel je HIER je tickets á € 21.
Voor de voorstelling 28 okt t/m 27 nov in Pop-up theater in Leidsche Rijn Centrum, bestel je HIER je tickets á € 21.
Om de voorstelling thuis te bekijken, bestel je HIER je tickets á € 12.50.