activiteiten 2020

nog za 14 & zo 15 mrt 2020 | Roos & Ariadne (8+)

De eerste gezinsvoorstellingen van Roos & Ariadne zijn achter de rug en wát was het leuk! Om de nieuwsgierige bezoekers over de drempel van de nieuwe eigen speelzaal van het NUT te mogen zien gaan.
Maar nu nadert ook al weer de laatste speeldagen. Want Roos & Ariadne is alleen nog maar op 14 en 15 maart te zien. Zo’n leuke voorstelling kun je niet aan je voorbij gaan, toch? Deze gezinsvoorstelling van het NUT gaat over liefde en andere walgelijke dingen..

Verhaal
Ariadne is knalverliefd. Op de knappe Theseus. Dus wanneer hij wordt opgesloten in het moeilijkste doolhof ooit, helpt ze hem ontsnappen. Niet makkelijk, want het doolhof wordt bewaakt door de mensetende Minotaurus. Direct na zijn ontsnapping dumpt Theseus haar onmiddellijk. Ariadne is boos. Roos heeft alle reden om boos te zijn. Want sinds haar moeders zijn gescheiden woont ze ineens in een nieuw huis en dat is beyond stom. De muren stinken naar verf en alles is vreemd. Maar Roos wordt niet boos. Nooit.
Tussen de verhuisdozen in haar nieuwe kamer vindt Roos een rode draad die haar naar het magische doolhof leidt. Daar raakt ze verstrikt in de razernij van Ariadne, maar komt er al snel achter dat dit boze meisje weleens haar uitweg kan zijn…

Roos & Ariadne is een stoere voorstelling over liefde in al zijn soorten en maten, geïnspireerd op het mythologische verhaal van De Draad van Ariadne. Een spannend avontuur voor de hele familie: iedereen van 8 tot 108.

Extra bij te boeken
Na de voorstelling lunchen of dinert het NUT graag met het publiek. Komen jullie met hen sliertige spaghetti slurpen in restaurant Venster (pal tegenover de speellocatie)?! Het diner is inclusief heerlijk dessert.
Boek bij aanschaf van je ticket alsvast je lunch (na de vroege voorstelling) of diner (na de late voorstelling). Ticketlink.

Pers & publiek over Roos & Ariadne
“Met hun kwetsbare spel, dat steeds vol op de emotie is gericht, sleuren Karlijn van Kruchten en (stagiaire én ontdekking) Patsy Kroonenberg zichzelf en het publiek vervolgens in doordenderende sneltreinvaart langs een heel spectrum aan menselijke emoties en onzekerheden.” – Theaterkrant.nl

“Voor veel kinderen van gescheiden ouders zal de voorstelling herkenbaar zijn en genoeg stof bieden om daarna een gesprek te voeren over hoe een kind die situatie eigenlijk ervaart. Vurige én minder vurige kinderen (en volwassenen) kunnen zichzelf terugzien in Roos of Ariadne” – Club van relaxte moeders

“Springlevende en oergeestige tekst. Prachtig gespeeld en vorm gegeven. Ik doe niet aan sterren. Ik doe aan parels. Vijf parels voor deze voorstelling.”
– Wil van der Meer

“Geweldige voorstelling! Complexiteit in alle eenvoud.”
– Linda Aguia Zenger van Schuppen