activiteiten 2020

Okt t/m dec 2020 | Online cursus Leidsche Rijn Vleuten De Meern

Leer in vijf online bijeenkomsten van alles over Leidsche Rijn. Het betreft een cursus voor mensen die nieuw zijn in onze wijken of die graag meer over onze wijken willen weten. De cursus werd in 2002 speciaal voor Leidsche Rijn gemaakt.

Nu in 2020 start voor bewoners en belangstellenden,  voor en met iedereen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern: de ge-update Cursus LRVDM voor beginners.  Waarom juist nu de cursus voor beginners voor onze wijken in een nieuw jasje steken?
Rond 2002 bedachten Theo Kuijpers en mensen van de Gemeente Utrecht en Projectbureau Leidsche Rijn, de cursus Leidsche Rijn voor beginners. Als verse Leidsche Rijner volgde Dineke toen ook die cursus en haalde het certificaat. Leerde veel nieuws over onze wijken en kreeg er nieuwe bekenden bij. Contacten met buren in onze wijken, waar ze nu al jaren plezier van heeft.
Voor wie is die cursus dan? Voor nieuwe buren én voor iedereen die hier z’n draai al aardig heeft gevonden. Voor ouderen en jongeren. Voor iedereen die graag kennis of ervaring deelt in onze mooie wijken, laat het ons weten!

Wat kost het
GRATIS voor de eerste 40 aanmelders, daarna € 12,50 per deelnemer.
Als je actief meedoet met alle 5 bijeenkomsten en je huiswerk maakt tussen de bijeenkomsten door, aan het eind van de cursus meedoet aan de presentaties, dan krijg je ook een officieel certificaat van deelname.

Wanneer
De cursus loopt van oktober tot in december 2020 met 5 bijeenkomsten, online, steeds van 19.00 – 20.30 uur:

Bijeenkomst 1. Vrijdag 2 oktober, online.
Kick off: Geschiedenis bv Romeinen, nominatie Romeinse Limes Unesco Werelderfgoedlijst, glastuinbouw

Bijeenkomst 2. Vrijdag 23 oktober of vrijdag 30 oktober (wegens de herfstvakantie), online, Verbinders bv wisseltrofee Het Gouden Stokstaartje, actieve buren, vrijwilligers en initiatiefnemers

Bijeenkomst 3. Vrijdag 13 november, online
Makers bv woningen, bijzondere gebouwen en openbare ruimte

Bijeenkomst 4. Vrijdag 27 november, online
Doeners bv sport, cultuur en kunst

Bijeenkomst 5. Vrijdag 11 december, online
Van – voor cursisten met presentaties van deelnemers en gezamenlijke afsluiting

Huiswerk
De huiswerk opdrachten tussen de bijeenkomsten sluiten steeds aan op wat er besproken is in de vorige bijeenkomst en op wat er in de volgende bijeenkomst nog gaat komen.  Aan het huiswerk besteed je ongeveer 2 uur tijd per onderdeel. Dat hoeft niet aan één stuk, je kunt de opdrachten ook op verschillende momenten uitvoeren, als het jou uitkomt.
De opdrachten bestaan uit korte films met vragen, routes met vragen, sorteervragen en… laat je verder maar verrassen!

Aanmelden of meedoen
Aanmelden of op andere wijze mee willen doen? Mail Dineke Oudijk: info@stichtingsteiger.nl

Achtergrond info
Stichting Steiger (2019) is een soort paraplu voor initiatieven in de wijk en past daarom goed bij Gewenst Eigen Initiatief (2012). Het zijn twee ideeën van een actieve vrijwilliger uit onze wijken: Verbindingsarchitect en verbindingsbouwer Dineke Oudijk.
Cursus Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern 2020 is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Initiatievenfonds Gemeente Utrecht en Stichting Steiger.

Op Facebook
@cursusLRVDM dat is natuurlijk kort voor “Cursus Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern”.