activiteiten 2020

23 feb t/m 1 mrt 2020 | Lente Uitjes

Op zoek naar leuke plannen voor de gehele familie tijdens de voorjaarsvakantie? Podium Hoge Woerd presenteert, samen met vijf andere theaters in de regio Utrecht, het festival Lente-Uitjes. Gedurende de gehele voorjaarsvakantie zijn er volop avontuurlijke jeugdvoorstellingen in het theater te zien. Lente-Uitjes vindt plaats tussen 23 februari en 1 maart.

Voor jong en oud
Drie grimmige rovers, een kleine mol met poep op zijn hoofd, spectaculaire acrobatiek, een diva-moeder en een muzikaal oerwoud. Zomaar wat personages en situaties die voorbij komen in de voorstellingen tijdens het festival Lente-Uitjes. Bij meerdere voorstellingen speelt live muziek een belangrijke rol, zoals bij De Rovers 3+ van Meneer Monster en bij Tuinieren met slagwerk 6+ van Slagwerk Den Haag. In dit interactieve (tuinier)concert duiken de muzikanten van Slagwerk Den Haag het achtertuintje van hun studio in, waar ze iets te lang niet zijn geweest. Het lapje grond blijkt een heus muzikaal oerwoud geworden, waarbij kinderen mogen mee zingen, fluiten, klappen en werken.

Circus en theater voor de kleintjes
Circusliefhebbers mogen Wirwar 6+ van Laura van Hal en Stip Theaterproducties niet missen. In deze adembenemende voorstelling gaan de bezoekers mee op een grenzeloze theatrale reis vol spectaculaire acrobatiek. Tijdens Lente-Uitjes staan er twee voorstellingen van het Utrechtse theatergezelschap Meneer Monster op het programma, die heel geschikt zijn voor de jongste bezoekers: Rovers 3+ en Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft 2+. Humor en slapstick zijn kenmerkend voor deze fysieke, avontuurlijke voorstellingen.

Zelf aan de slag
Rondom een aantal voorstellingen zijn er extra verdiepende en creatieve workshops die aansluiten op de thematiek van de voorstelling, zoals de workshop Shine Bright Like A Diva voor ouders en kinderen samen. In een crash-course tot superster battelen ouders en kinderen om sterrenstatus. Deelnemers kunnen genieten van wilde verkleedpartijen en filosofische bespiegelingen, voordat ze de voorstelling Mijn moeder is een diva 8+ van De Toneelmakerij bezoeken.

Toegangskaarten
Kaartjes voor de voorstellingen en de workshops zijn te koop via Podium Hoge Woerd: www.podiumhogewoerd.nl of telefonisch via de theaterkassa op 030 721 09 33 (dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur).